LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
USPJEŠNI STRUČNJACI

​​​​​​​Bivši studenti EFOS-a podijelili priče o svojim poslovnim počecima na panelu „Što nakon EFOS-a? Iskustva iz prve ruke!“

Važan uvid za studente koje očekuje prvi korak u poslovni svijet.

Važan uvid za studente koje očekuje prvi korak u poslovni svijet.

Ured za karijerno savjetovanje i razvoj karijera na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održao je panel pod nazivom „Što nakon EFOS-a? Iskustva iz prve ruke!“. Na panelu su se imali priliku predstaviti bivši studenti EFOS-a koji su danas uspješni stručnjaci iz različitih područja, poput financija, logistike, IT-a, poduzetništva, marketinga.

Ovakve inicijative pozdravlja i prodekanica za odnose s okruženjem, međunarodnu suradnju i projekte, prof.dr.sc. Sunčica Oberman Peterka, čija podrška studentima koji su uspješno završili svoje studije na EFOS-u i postavili primjere dobre prakse pri ulasku na tržište rada, dodatno odražava važnost događanja za poticanje uspjeha mladih stručnjaka.
 

„Ekonomski fakultet u Osijeku prije dvije godine osnovao je Ured za razvoj karijera i karijerno savjetovanje, koji organizira različite aktivnosti namijenjene studentima. Njima želi pomoći studentima u razumijevanju potreba tržišta rada, boljoj pripremi za to tržište (kroz razvoj vještina i znanja), sagledavanju  različitih mogućnostima razvoja karijera i definiranja vlastitog karijernog puta. Panel rasprava pod nazivom Što nakon EFOS-a? u goste dovodi šest mladih ljudi, bivših studenata Ekonomskog fakulteta u Osijeku, koji su svoj karijerni put gradili na različite načine. Oni će svoje iskustvo podijeliti sa studentima, govorit će o izazovima na koje su nailazili u pronalasku prvog posla, zapošljavanju, snalaženju u radnom i poslovnom okruženju, te kako im je Fakultet pomogao u pripremi za "život poslije Fakulteta", ali i o tome što bi napravili drugačije i koje prilike možda bolje iskoristili dok su još bili studenti", istaknula je prof. dr. sc. Sunčica Oberman Peterka.

 

Panel na EFOS-u, FOTO: Millenium promocija
 

Panelisti su podijelili svoja iskustva o karijernom putu i drugim dijelovima svog posla


Panel je bio održan za sve zainteresirane studente, posebice za studente završnih godina studija. Pod moderatorskom palicom doc. dr. sc. Daria Šebalja, na panelu su govorili bivše studentice i studenti EFOS-a Emma Riedl, FRAMOS Technologies, Luka Bela, Mono,  Iva Liović – Microsoft Hrvatska, Borna Belić – Technomodul, Karla Pavlović, Teva Pharmaceuticals i Iva Pavlović, Regina dizajn. Podijelili su svoja iskustva o karijernom putu, trenutnim pozicijama u tvrtkama u kojima rade, obavezama te pružili korisne savjete studentima o pronalaženju željenog posla nakon završetka studija.
 


Panel na EFOS-u, FOTO: Millenium promocija


Uspješna integracija studenata na tržište rada jedan je od najviših prioriteta Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Fakultet intenzivno radi na proširenju studijskih programa, uspostavi znanstveno-stručnih suradnji s lokalnim i regionalnim poslodavcima te organizaciji stručnih praksi i edukacija koje podržavaju konkretne korake u profesionalnom razvoju nakon završetka studija. U skladu s tim, paneli poput „Što nakon EFOS-a? Iskustva iz prve ruke!“ pružaju razmjenu iskustava uspješnih bivših studenata i trenutne potrebe tržišta rada.
 

„Kao student, važno je iskoristiti svaku priliku koja vam se pruži. Tijekom mog studiranja, dobila sam nevjerojatnu priliku započeti stručnu praksu koja me odvela na put u digitalni marketing – put koji danas slijedim kao stručnjak za plaćeno oglašavanje u FRAMOS-u. Budite prisutni online, trudite se pronaći prakse, prilike i sudjelovati u izvannastavnim aktivnostima koje naš fakultet pruža. Ove aktivnosti su me oblikovale i pripremile za karijeru koju sada imam. Budite u koraku s trendovima i iskoristite sve mogućnosti koje vam EFOS pruža – poput ovog panela“, izjavila je Emma Riedl, Paid Acquisition Specialist u FRAMOS Technologies.

 
FOTO: MILLENIUM PROMOCIJA