LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U novoj ulozi

Bivša predsjednica Grabar-Kitarović ima novi posao – na zagrebačkom fakultetu

– U svijetu je uobičajeno da se bivši predsjednici po okončanju svojih političkih karijera angažiraju u području obrazovanja i drago mi je što sam i ja dobila takvu priliku. – istaknula je bivša predsjednica.

– U svijetu je uobičajeno da se bivši predsjednici po okončanju svojih političkih karijera angažiraju u području obrazovanja i drago mi je što sam i ja dobila takvu priliku. – istaknula je bivša predsjednica.

Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa 1. ožujka pridružila se Kolinda Grabar-Kitarović kao posebna savjetnica dekana za međunarodne projekte. Kako stoji u službenoj objavi, bivša predsjednica podržat će ambiciju dodatnog širenja međunarodne suradnje i još aktivnijeg angažmana na međunarodnim projektima.

S obzirom na to da je prošle godine postala članicom Međunarodnog olimpijskog odbora, aktivno će sudjelovati i u novom Erasmus projektu koji predvodi ZŠEM. Međunarodni konzorcij za ovaj projekt čine dva elitna sveučilišta –  Stockholm School of Economics i njemački WHU – Otto Beisheim School of Management & Euromasters, kao i četiri olimpijska odbora iz regije.

Iz ZŠEM-a poručuju da se vesele suradnji na brojnim projektima i prilici za njihove studente koji će moći učiti iz bogatog i vrijednog iskustva koje je bivša predsjednica stekla na prethodnim pozicijama. I Grabar-Kitarović dijeli njihovo veselje:
– U svijetu je uobičajeno da se bivši predsjednici po okončanju svojih političkih karijera angažiraju u području obrazovanja i drago mi je što sam i ja dobila takvu priliku. Način rada ZŠEM-a i ambicije za daljnji razvoj i međunarodno pozicioniranje otvorile su prostor za našu suradnju. Ona počinje s projektom vezanim uz sport i želju ZŠEM-a da se u budućnosti pozicionira kao regionalni centar za obrazovanje sportaša. Poznato je da oni relativno mladi završavaju sportske karijere, a vrlo često nemaju adekvatnih vještina i znanja koja bi im omogućila razvoj jednako uspješnih poslovnih karijera pa njihovi potencijali često ostaju nedovoljno iskorišteni što je propuštena prilika i za njih kao pojedince, ali i za zajednicu.
FOTO: ZŠEM