LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
INTERVJU

Bezbrižan ulazak na tržište rada

U Majorelu se ne traži višegodišnje iskustvo, prosjek ocjena te ne postoji razlika između srednjoškolske, prvostupničke ili magistarske diplome.

U Majorelu se ne traži višegodišnje iskustvo, prosjek ocjena te ne postoji razlika između srednjoškolske, prvostupničke ili magistarske diplome.

Svakako je i studiranje period u kojem je moguće ostvariti dobre temelje za zaposlenje kroz studentske prakse i poslove, no koliko nas se susrelo s poslodavcima koji su ipak postavili nedostižne standarde mladima jer nisu imali dovoljno radnog iskustva.

Majorel C d.o.o. tvrtka je koja slavi svojih uspješnih godinu dana u Hrvatskoj; osim pružanja vrhunske korisničke podrške u raznim sektorima, glavni fokus je na zaposlenicima koji su naša pokretačka snaga. Poznavanje stranih jezika među mladima je, uz poznavanje struke, postao obvezan faktor u konkuriranju na tržištu rada. U Majorelu se ne traži višegodišnje iskustvo, prosjek ocjena te ne postoji razlika između srednjoškolske, prvostupničke ili magistarske diplome; traži se dobra volja, entuzijazam i poznavanje stranih jezika koje mladi mogu unovčiti.

Pitali smo nekoliko pitanja Alexa Jurića, Lead Customer Service Representative i mladu osobu koja se zaposlila prije skoro godinu dana u Majorelu gdje je odlučio graditi karijeru i razvijati se u multilingvalnom i multinacionalnom okruženju.
 

Kako si se zaposlio u Majorelu?

Za Majorel sam prvi put čuo preko prijatelja koji je već radio tu, bila mi je nepoznata tvrtka, niti sam bio skroz siguran u početku, ali kako mi se prilika ukazala odlučio sam probati, čak sam i sumnjao da ću biti odgovarajući kandidat, ali nakon razgovora za posao, na kojem je bio prisutan i moj pas, zapitao sam se Zašto sam bio uopće bio tako nervozan? Cijeli selekcijski proces je prošao jako ugodno.
 

Tvoje poznavanje stranih jezika je esencijalno u ovom poslu, kako je surađivati i komunicirati sa stranim kolegama?

Od malenih nogu sam već pričao dva jezika, a s 10-12 godina sam počeo pričati treći jezik, a s 18 godina sam počeo i učiti i četvrti jezik. Ne mogu opisati koliko volim komunicirati na stranim jezicima, ali u Majorelu mi je to bio prvi put da sam ga koristio u profesionalnom okruženju, na početku sam osjetio taj nedostatak formalnosti u izražavanju koji mi nije bio neki veliki problem, međutim to sam vrlo brzo savladao, bez da sam to i primijetio. Sada se automatski prebacim s jednog jezika u drugi bez da uopće o tome razmišljam.
 

Za mladu osobu, kako ti je nositi se sa strasnim situacijama koje svaki posao donosi?

Na početku sam imao ogromnu tremu od svakakvih nepoznatih situacija, puno puta sam pogriješio, ali sam oduvijek imao konstruktivan stav da naučim od svake greške. Rad u Majorel mi je pomoglo jako puno da steknem razinu samopouzdanja koja me upoznala sa svojim sposobnostima, vještinama i manama za koje sam uvijek motiviran da ih poboljšam.
 

U Majorelu zaposleni su različiti profili osoba, mlađi i stariji? Kako komentiraš odnos s kolegama?

Isprva mi je bilo jako čudno raditi s takvim različitim ljudima, ali smo se svi vrlo brzo upoznali, naviknuli i sprijateljili bez obzira na generaciju. Danas kad uđem u ured na početku smjene, imam isti osjećaj koji bi imao kada bi došao u razred i vidio svoju ekipu s kojima se svaki dan družim i s kojom se mogu zezati i pričati.
 

Možeš li opisati svoj odnos s nadređenima?

Ja sa svojim šefom imam vrlo prijateljski i neformalni odnos, u smislu da možemo pričati prijateljski na kavi, sto i jesmo više puta, ali je zato razina profesionalnog međusobnog poštovanja ogromna. Kada god sam imao problem, nisam nikad posumnjao da to mogu podijeliti sa svojim nadređenim, isto tako kada god sam ja imao problema, to mi je bilo predstavljeno od strane mog nadređenog na vrlo konstruktivan način kako mogu postati bolji. Moram reći da nisam nikad imao tako lijepi odnos sa svojim šefom.
 

Postavili smo nekoliko pitanja i Tei Ćužić, koja radi kao Work Force Planner u Majorelu.
 

Kako balansiraš svoje studentske obaveze i posao?

S obzirom na to da sam već s prvom godinom preddiplomskog studija krenula studirati izvanredno kako bih mogla raditi, krenula sam prvo s poslovima u dućanu gdje sam se lako mogla mijenjati za smjene kako bih stigla na predavanja. Danas su mi većinom predavanja popodne. Zbog prirode trenutnog posla radim ujutro, a popodne sam na predavanjima. Online predavanja su mi uvelike olakšala život zadnje dvije godine, pa kombiniram rad od doma kada fizički moram ići na fakultet i obrnuto. Navečer se posvetim treninzima zbog sjedilačkog načina života kao prirode posla i studentskog života. Trenutno sam se toliko navikla na popunjen raspored da mi se čini da ću se teško navikavati da imam samo posao.
 

Koja si dodatna znanja stekla u Majorelu, a smatraš da će ti biti korisne u budućnosti?

Proširila sam svoje znanje kao WFM u smislu tipa ugovora, naučila sam (i dalje učim) kako najefektivnije ispuniti potrebe klijenta koji plaća po odrađenom kontaktu – umjesto po satu. Kada sam tek došla u Majorel, to mi je bio jedan od najvećih izazova. Prisustvujem sastancima koji su vezani uz jednog i/ili više klijenata svjetskih razmjera. Slušam i prisustvujem diskusijama i pregovorima koji su odlučujući za tijek poslovanja i imam slobodu donošenja nekih odluka koje negativno ili pozitivno mogu utjecati na rezultate poslovanja, što uvelike ubrzava moj proces učenja i procjene rizika.
 

Kako bi opisala radnu atmosferu u uredu i svoje kolege?

Imamo zbilja raznoliku lepezu profila osoba i godišta. Upravo to čini radno okruženje zanimljivim i opuštenim. Na hodnicima se svi rado pozdravljamo. Odnos s kolegama je profesionalan i pun poštovanja, svakako imamo ljude s kojima volim popiti kavu tijekom pauze u cilju odmicanja od radnog okruženja i komentiranja svakodnevnih stvari koje pauzu čine – pauzom.

Majorel C d.o.o. zna kako mladima pružiti odličnu startnu poziciju za stjecanje iskustva i nudi odlične mogućnosti razvijanja unutar tvrtke, Dobrodošli su mladi koji su ambiciozni i žele stvarati budućnost u brzorastućem sektoru customer experience-a, ljudskih resursa i managementa.
 

Svoju karijeru možete započeti u Majorelu s jednostavnim slanjem CV-a na adresu: recruitingcroatia@majorel.com.

FOTO: MAJOREL PR