LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Centar tehničke kulture Rijeka

Besplatne radionice za mlade: vještine novog doba

CTK donosi četiri besplatne radionice za mlade od 15 do 30 godina. Polaznici će učiti o 3D modeliranju, novinarstvu, osnovama IoTa-a te projektnim aktivnostima.

CTK donosi četiri besplatne radionice za mlade od 15 do 30 godina. Polaznici će učiti o 3D modeliranju, novinarstvu, osnovama IoTa-a te projektnim aktivnostima.

Besplatne radionice za mlade od 15 do 30 godina provodit će se u nekoliko termina u idućim mjesecima. Polaznici radionica steći će znanja i vještine za gotovo sva zanimanja današnjice.
 

„Radionice objedinjuju teme s područja programiranja, robotike, EU projekata, novinarstva, fotografije, snimanja i montaže te 3D modeliranja, a na vam je da odaberete sebi najzanimljiviju temu i prijavite se!“ – poručuju iz CTK Rijeka.


Prva radionica pod imenom „Od ideje do prototipa“ održavat će se ponedjeljkom i petkom od 9. do 20. listopada u terminu od 17:30 do 19:45. 
 

„Na radionici ćete proći kroz osnove IoTa (što je IoT, na čemu se temelji, usporedba klasičnih i IoT uređaja) i upoznati se s mikrokontrolerom Arduino pomoću kojeg ćemo objasniti ulogu mikrokontrolera u IoT sustavima. Zatim ćete učiti o osnovama elektronike, senzora i aktuatora te povezivati IoT uređaje pomoću cloud platforme. Za kraj ćemo napraviti prototip IoT projekta, da povežemo sve naučeno na radionici.“ – stoji u objavi.


Sljedeće radionice održat će se u sklopu Projektne akademije: Mladi za grad koja će se održavati od 20. do 24. studenog u terminu od 13:00 do 16:00 sati. 
 

„Na radionici ćete se fokusirati na to što mladi žele promijeniti u svojoj zajednici - kvartu, susjedstvu, ulici, gradu - i načinima na koje to mogu financirati iz javnih natječaja - od opće strukture projektnog prijedloga, definiranja potreba, ciljeva, aktivnosti i rezultata do izrade proračuna i promocije projektnih aktivnosti.“ – stoji na stranici CTK.


Održat će se i Škola novinarstva, utorkom od 24. listopada do 28. studenog u terminu od 13:30 do 15:30. 
 

„Na radionici ćete učiti o osnovnim novinarskim formama - vijesti, reportaži i intervjuu. Upoznat ćete se s radom lokalnih medija, te izrađivati reportaže i priče za portal MojaRijeka.hr. Bavit ćete se pisanjem, snimanjem, montiranjem i fotografiranjem te slaganjem svega skupa u online okruženju.“ – poručuju iz CTK.


Za one koji vole 3D printere, održat će se i radionica 3D modeliranja koja će polaznike provesti kroz čitavi proces 3D modeliranja - od izrade 3D modela do printanja istih na 3D printeru. Polaznici će koristiti programe TinkerCAD, Fusion i Prusa Slicer. Radionica će se održavati od 6. studenog do 11. prosinca 2023., svakog ponedjeljka od 14:00 do 16:00 sati.

Prijaviti se možete na poveznici.

Ciklus radionica za mlade provodi se u sklopu projekta Centar za mlade RI connect, financiranog od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA