LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Borba protiv menstrualnog siromaštva

Besplatne menstrualne potrepštine od sada i na Sveučilištu u Dubrovniku

Besplatne menstrualne potrepštine nalaze se u dispenzerima postavljenima u ženskim sanitarnim čvorovima na četiri mjesta.

Besplatne menstrualne potrepštine nalaze se u dispenzerima postavljenima u ženskim sanitarnim čvorovima na četiri mjesta.

Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku započinje provedbu projekta UNIDU MENGA kojim se osiguravaju besplatne menstrualne potrepštine za studentice. Cilj projekta je podići svijest o važnosti menstrualnog zdravlja žena, ukloniti sram i stigmu oko pojma menstruacije te osigurati besplatne potrepštine.

Besplatne menstrualne potrepštine nalaze se u dispenzerima postavljenima u ženskim sanitarnim čvorovima na četiri mjesta; u Sveučilišnom kampusu (Branitelja Dubrovnika 41), zgradi Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju (Lapadska obala 7), sveučilišnoj zgradi na adresi Ćira Carića 4 te u Studentskom domu.

Projekt se nastavlja predavanjem o važnosti menstrualnog zdravlja koje će održati specijalizantica ginekologije i opstetricije dr. med. Petra Kojan u Studentskom domu, četvrtak 12. svibnja 2022. u 16:30 sati.

Dubrovački Studentski zbor ovim uključuje Sveučilište u Dubrovniku u nacionalni projekt kojeg slijede i ostala sveučilišta u Hrvatskoj kako bi osigurala higijenske potrepštine te kako bi podigli razinu osviještenosti i razinu menstrualnog znanja. Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku također želi potaknuti lokalnu i regionalnu samoupravu na slične poteze u odgojno-obrazovnim institucijama.
FOTO: PEXELS