LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Besplatna radionica korištenja naprednih računalnih resursa

Besplatna radionica namijenjena je svima koji imaju potrebe za naprednim računalnim resursima u:

Besplatna radionica namijenjena je svima koji imaju potrebe za naprednim računalnim resursima u:

Želite koristiti napredne računalne resurse u izradi svog završnog ili istraživačkog rada, a niste baš sigurni kako to učiniti? To možete naučiti upravo na jednodnevnoj radionici Pristup i korištenje resursa Supek i Vrančićkoja je nastala u sklopu kampanje Računajte sa Supekom i Vrančićem.
Ova besplatna radionica održat će se u 10 sati, u utorak, 3. listopada 2023., na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Svetošimunska cesta 25 u dvorani V/2 (paviljon V). Radionica je namijenjena svim sadašnjim i budućim korisnicima usluge Napredno računanje.
 

Cilj radionice


Radionica je namijenjena svima koji imaju potrebe za naprednim računalnim resursima u izradi istraživačkog rada, izradi završnog rada ili disertacije ili provođenju praktične nastave.
 

Predviđeno trajanje radionice je 4 sata, a broj sudionika je ograničen na 28. Kako je broj računala ograničen (15), sudionicima koji su u mogućnosti savjetujemo da ponesu prijenosno računalo kako bi svi bili u mogućnosti samostalno sudjelovati na radionici. Na računalu je potrebno imati instaliran SSH klijent (npr. Putty). – stoji na stranici SRCE.


Sudionici će se upoznati s prijavom, pristupom i radom na superračunalu Supek i resursu za napredno računanje u oblaku Vrančić
 

Preduvjeti za sudjelovanje


Radionicu će voditi Emir Imamagić, predstojnik Sektora za napredno računanje u Srcu, a za sudjelovanje je potrebno imati elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr i osnovno poznavanje rada s operacijskim sustavom Linux. 
 

Za one korisnike nisu upoznati s radom u operacijskom sustavu Linux ili su s njime upoznati u manjoj mjeri, pripremili smo kratak online tečaj pod nazivom Linux za korisnike usluge Napredno računanje. Tečaj nije obavezan, a namijenjen je samostalnom učenju i polaznici mogu započeti s pohađanjem tečaja u bilo koje vrijeme i prolaziti kroz gradivo tempom koji im odgovara. – stoji u objavi.


Prijaviti se možete na poveznici.

Radionica je organizirana u suradnji Sveučilišnog računskog centra i Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u okviru projekta National Competence Centers in Framework of EuroHPC Phase 2 (EuroCC2) financiranog iz programa Digitalna Europa.
FOTO: SVEUČILIŠNI RAČUNARSKI CENTAR - SRCE, SUPERRAČUNALO SUPEK