LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kino-klub Split

Besplatna radionica glume pred kamerom

Na radionici ćete se upoznati s filmskim medijem, osnovama glume te distinkcijama između kazališne glume i glume pred kamerom.

Na radionici ćete se upoznati s filmskim medijem, osnovama glume te distinkcijama između kazališne glume i glume pred kamerom.

Otvorene su prijave na besplatnu radionicu glume pred kamerom koja će se 16. i 17. prosinca održati u prostorijama Kino-kluba Split. Radionica je namijenjena polaznicima od 16 do 25 godina starosti, a vodi ju glumica Sanja Milardović.

Radionica služi za upoznavanje s filmskim medijem, osnovama glume te distinkcijama između kazališne glume i glume pred kamerom. Osim dramskim improvizacijama koje služe za opuštanje i razigravanje, bavit ćemo se i osnovama javnog nastupa koje polaznici kasnije mogu iskoristiti u različitim životnim situacijama.
 


VEZANO: Glumac koji je dao život glavnom liku omiljenog božićnog filma dobio svoju zvijezdu na hollywoodskoj Stazi slavnih


 

Polaznici će dobiti i snimljeni materijal


Budući da mladi glumci u nedostatku iskustva često ne posjeduju materijale koje mogu koristiti za casting ili showreel u sklopu ove radionice, osim osnovnih znanja o filmskoj glumi i snimanju castinga, polaznici će također dobiti i snimljeni materijal koji će zatim kasnije moći koristiti u profesionalnim prijavama.

Voditeljica radionice Sanja Milardović višestruko je nagrađivana glumica i redateljica koja već dugi niz godina prenosi znanje na mlađe uzraste.
 

,,Pozivamo sve koji se glumom bave profesionalno ili amaterski, kao i one koji tek čine prve korake u svijet ispred kamere da se prijave (kratki životopis i kratki motivacijski video) putem online-obrasca", pozvali su iz Kluba.


Zadnji je dan prijave 14. prosinac, a broj je polaznika ograničen.

 

Radionicu organizira Akademski filmski klub u partnerstvu s Kino-klubom Split, a program se realizira uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA