LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Trodnevna konferencija Debatnog kluba EFZG-a

„Awareness Week” spaja poduzetništvo, zdravlje, sport, financije i digitalizaciju

Besplatna predavanja, interaktivne radionice i vrlo zanimljivi paneli o različitim temama dio su novog projekta koji je pokrenuo Debatni klub EFZG-a.

Besplatna predavanja, interaktivne radionice i vrlo zanimljivi paneli o različitim temama dio su novog projekta koji je pokrenuo Debatni klub EFZG-a.

Awareness Week novi je projekt u organizaciji Debatnog kluba Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a koncipiran je kao trodnevna konferencija čiji je glavni cilj podizanje svijesti o aktualnim temama koje su važne za razvoj poslovne budućnosti, zdravog i aktivnog života te financijske pismenosti. Održat će se od 24. do 26. travnja na EFZG-u.

Svaki dan konferencije posvećen je određenoj temi o kojoj će na predavanjima, interaktivnim radionicama i panelima raspravljati iskusni predavači, profesori i stručnjaci. Kako je naglasak konferencije na argumentiranoj raspravi, njen će kraj obilježiti zanimljiva i dinamična debata.

Prvi dan pod nazivom Update your mindset usmjeren je na razvijanje poduzetničkog duha kod studenata, na izazove i barijere s kojima se susreću mladi poduzetnici, ali i na prednosti te prilike koje poduzetništvo donosi. Predavanje na temu Psihologija uspjeha – kako napraviti razliku na tržištu rada? održat će profesor psihologije i ravnatelj Instituta za kvalitetu i razvoj ljudskih potencijala Boris Blažinić, dok će Mirko Logožar ukazati na mogućnost uspjeha bez odlaska u inozemstvo pod temom Kako ostvariti uspjeh u Hrvatskoj. Za kraj će Tomislav Krišto, mladi poduzetnik i suvlasnik poduzeća za usavršavanje i edukaciju studenata Štreberaj, pokušati rekonfigurirati način vašeg razmišljanja svojim predavanjem pod nazivom Design thinking. Nakon zanimljivih predavanja očekuje vas panel-rasprava o izazovima u poduzetništvu u kojoj će sudjelovati mladi poduzetnici s pokušajem mijenjanja mentalnog sklopa i rušenja barijera.

Fizičko i mentalno zdravlje i sport te njihov utjecaj na svakodnevni život tema su drugog dana konferencije pod nazivom Talk healthy to me. Uz predavanje profesorice s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Lidije Bach Rojecky o antibioticima i placebo-efektu te radionicu udruge studenata medicine CroMSIC o mentalnom zdravlju, imat ćete priliku poslušati panel-raspravu o zdravom načinu života od ljudi iz sporta i aktivnih sportaša. Naime, sudjelovat će govornici različitih profila što panel čini još zanimljivijim, a i pružit će vam sliku o sportu i zdravlju iz različitih perspektiva.

Zadnji dan, Future is nowposvećen je osobnim financijama i digitalizaciji te njihovoj ulozi danas i u budućnosti. O digitalizaciji govorit će Božo Zeba u ime Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, dok će interaktivno predavanje na temu osobnih financija i njihovog upravljanja održati Snježana Prpić Rudić, inače financijska menadžerica. Cijelu će priču zaokružiti spomenuta debata.

Ulaz je besplatan, a sve se dodatne informacije nalaze na Facebook eventu.

FOTO: ANITA KLASNIĆ / STUDENTSKI.HR