LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kulturni susret

Autorica „Bridgertona“ stiže u Zagreb

Svjetski poznata autorica serijala „Bridgerton“, Julia Quinn, stiže u Zagreb, a sa sobom donosi i novu knjigu, Bridgerton pub-kviz i ekskluzivni bal.

Svjetski poznata autorica serijala „Bridgerton“, Julia Quinn, stiže u Zagreb, a sa sobom donosi i novu knjigu, Bridgerton pub-kviz i ekskluzivni bal.

Mozaik knjiga u Zagrebu će u prvom tjednu lipnja ugostiti svjetski poznatu autoricu, Juliju Quinn, prenosi Hina. Program je osmišljen za sve ljubitelje njezinih povijesnih i ljubavnih romana, te uključuje raznolike aktivnosti diljem grada.

 

Julia Quinn je autorica koja je svojim ljubavnim pričama osvojila srca čitatelja diljem svijeta. Njezini romani tjednima su dominirali na listi najprodavanijih romana New York Timesa, a samo u Sjedinjenim Američkim Državama prodano je više od 18 milijuna primjeraka njezinih knjiga. Njezini nezaboravni povijesni romani prevedeni su na više od 41 jezika, zbog čega je mnogi nazivaju „suvremenom Jane Austen“.
 

Na hrvatski jezik prevedeno je mnogo njezinih romana, uključujući Kraljica Charlotte, Zbroj naših poljubaca, Ljepše od raja, Mala laž, Zbog gospođice Bridgerton, Na putu do vjenčanja i mnogi drugi.

 

Njezini romani u serijalu Bridgerton adaptirani su i u popularnoj Netflixovoj seriji Bridgerton, koja je osvojila srca gledatelja diljem svijeta. Serija prati život velike obitelji Bridgerton i postala je najgledanija u 76 zemalja svijeta, privlačeći više od 70 milijuna gledatelja. Najnovija, treća sezona, snimljena po četvrtoj knjizi Gospodin Bridgerton stiže već u svibnju.
 

Organizaciju događanja provodi Mozaik knjiga, u suradnji s kozmetičkom tvrtkom Avon i knjižarom Hoću knjigu. Detalji i datumi svih događanja bit će objavljeni na društvenim mrežama Mozaik knjige, a planirani su razni događaji poput Bridgerton pub-kviza, druženja s čitateljima u knjižari Hoću knjigu, promocije nove knjige u Parku Maksimir te ekskluzivnog bala u Kavani Lav.

FOTO: UNSPLASH