LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
UPOZNAJ IZLAGAČE

AUSTRIJA – tvoja prilika za studij u srcu Europe

Dođi na Dane austrijskih fakulteta u organizaciji ADVANTAGE AUSTRIA – Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu! Sudjelovanje je BESPLATNO!

Dođi na Dane austrijskih fakulteta u organizaciji ADVANTAGE AUSTRIA – Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu! Sudjelovanje je BESPLATNO!

Na što prvo pomislite kada se spomene Austriju? Na Mozarta, Sacher tortu, skijanje, Beč, planine i jezera?
 

Ali Austrija nije samo to, nego i tehnološka zemlja s iznimnom kvalitetom života i odličnom ponudom sveučilišta koja nude moderne studijske smjerove, vrhunske predavače i praktično obrazovanje za cijeli život! Uz to, nude se i stipendije, stručne prakse i brojne mogućnosti za početak karijere.

 

U Austriji studira oko 370.000 studenata, a od toga je u prosjeku svaki četvrti student stranac, što znači da su multikulturalnost i internacionalnost na visokom nivou. Mnogi fakulteti i veleučilišta imaju i posebne predstudijske programe za prilagodbu stranih studenata i primjerice pripreme za prijemne ispite, pa i usavršavanje njemačkog jezika.

 

Studiranje na državnim sveučilištima za redovne je studente besplatno. Plaća se jedino godišnje osiguranje od 20-ak eura. Izvanredni studenti i studenti na nekim veleučilištima plaćaju malo više od 363 eura po semestru. Privatna sveučilišta i veleučilišta naravno imaju svoje cijene, pa vam savjetujemo da se o njima informirate na njihovim stranicama.

 

Zanimaju te uvjeti upisa na austrijske fakultete? Koja razina poznavanja njemačkog jezika je dostatna za studij? Koji se studiji nude na engleskom jeziku? Kako pronaći smještaj, gdje kupiti knjige ili gdje pronaći studentski posao? Imaju li austrijski fakulteti prijemne ispite? Želiš informacije iz prve ruke?

 

Dođi na Dane austrijskih fakulteta u organizaciji ADVANTAGE AUSTRIA – Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu! Sudjelovanje je BESPLATNO!

 
FOTO: Advantage Austria
 

KADA?
 

Petak, 3. ožujka 2023., 10:00–17:00 sati

Subota, 4. ožujka 2023., 10:00–15:00 sati

 

GDJE?
 

Austrijski kulturni forum, Gundulićeva 3, 10000 Zagreb

 

Za dolazak u prostore Austrijskog kulturnog foruma potrebna je prethodna prijava! Prijaviti se možeš OVDJE! Prijavom ujedno sudjeluješ i u našoj nagradnoj igri u kojoj možeš osvojiti poklone naših izlagača koji se predstavljaju!

 

Dođi i upoznaj naše izlagače:
 

CAMPUS 02 - ekonomsko veleučilište, Graz
 

8 preddiplomskih programa, 7 diplomskih studija i 7 akademskih tečaja usavršavanja. Preko 5.800 apsolvenata već je uspješno završilo studij. Ako te zanima automatizacija, smart automation, menadžment inovacija, ekonomska informatika, business data science, software development i sl., onda je Campus 02 pravo mjesto za tebe.
 

Veleučilište FH Joanneum
 

Veleučilište s kampusima u Grazu, Kapfenbergu i Bad Gleichenbergu koje je već dobro poznato hrvatskim studentima nudi velik broj preddiplomskih i diplomskih studija na poljima primijenjene informatike, građevinarstva, energetike, zdravstvenih studija, menadžmenta, medija i dizajna.
 

Veleučilište FH Burgenland
 

Veleučilište s preddiplomskim i diplomskim programima na poljima ekonomije, IT-ja, društvenih znanosti, energije i okoliša i zdravstvenih studija. Kampusi se nalaze u Eisenstadtu i Pinkafeldu.
 

Veleučilište FH Oberösterreich
 

Veleučilište iz Gornje Austrije s četiri kampusa u Hagenbergu (informatika, komunikacije, mediji), Linzu (medicinska tehnika, primijenjene društvene znanosti), Steyru (ekonomija i menadžment) i Welsu (tehnika i primijenjene prirodne znanosti) pored studijske ponude na njemačkom jeziku nudi i tri preddiplomska te devet diplomskih studija na engleskom jeziku.
 

MCI The Entrepreneurial School
 

Visoka poduzetnička škola iz Innsbrucka nudi preddiplomske i diplomske studije na njemačkom i engleskom jeziku. Osim toga, možete studirati redovito, izvanredno, uz posao, dualno ili online – sve su vam opcije na raspolaganju. Možete studirati u polju ekonomije i društvenih znanosti te tehnologije i life sciences.
 

Koledž ÖHV-Trainee Tourismuskolleg, Semmering
 

Ako se vidite u turizmu, ali želite i što prije početi raditi, a ne samo teoriju učiti, onda je ovaj turistički koledž pravo mjesto za vas. Uz besplatnu teorijsku nastavu (nema školarina!), u turističkoj školi imate i plaćeni on-the-job trening, tako da lako možete financirati studij. Nakon dvogodišnjeg studija ubrzanim postupkom uz dva dodatna semestra dolazite do statusa sveučilišnog prvostupnika.
 

Tehničko sveučilište TU Graz
 

Tehničko sveučilište nudi ti niz tehničkih smjerova kao što su arhitektura, građevina, biomedicinski inženjering, informatika, software engineering, procesna tehnika, molekularna biologija, strojarstvo, fizika, matematika, elektrotehnika… Preddiplomski se studiji provode pretežito na njemačkom jeziku, dok se na diplomskim studijima nudi i veliki broj programa na engleskom jeziku.

Da nije neki bauk studirati i na njemačkom jeziku, saznat ćete direktno od hrvatskih studenata-ambasadora sveučilišta.

 

Veleučilište Technikum Wien
 

Ako te zanimaju tehnička zanimanja i studij u kojem dobivaš praktična znanja, onda je Technikum Wien, tehničko veleučilište u Beču pravi odabir. Strojarstvo, mehatronika/robotika, Smart Homes, IT, ICT, obnovljivi izvori energije, elektronika IoT&Smart Infrastructure, biomedical engineering, itd. te očekuju na predidplomskom studiju. Na diplomskom studiju možeš studirati i na engleskom jeziku regenerativnu medicinu, sportsku tehnologiju, eHealth&medical engineering ili IoT.

 

FOTO: ADVANTAGE AUSTRIA, PR