LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Finale programa „Katalog poduzetničkih ideja”

Aplikacija za ulazak u virtualni svijet financija proglašena najboljom

U četvrtak 28. travnja na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković u Puli” održano je finale „Kataloga poduzetničkih ideja”. Pobjedu je odnio tim Ekonomske škole iz Pule.

U četvrtak 28. travnja na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković u Puli” održano je finale „Kataloga poduzetničkih ideja”. Pobjedu je odnio tim Ekonomske škole iz Pule.

Na Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održana je finalna svečanost edukacijskog programa Katalog poduzetničkih ideja. Pet učeničkih timova, ukupno 25 učenika iz Gimnazije Pula, Ekonomske škole Pula i Privatne gimnazije Juraj Dobrila u Puli, prezentiralo je poslovne planove. Svečanosti su prisustvovali i ravnatelji pulskih srednjih škola i djelatnici, predstavnici Grada Pule i Istarske razvojne agencije, Uprava Fakulteta te mnogobrojni učenici i studenti.

Ovaj edukacijski program osmišljen je kao aktivnost SMART INNO IPA CBC 1°STR/0006 projekta, u obliku dvomjesečnog programa radionica na kojima polaznici stječu kompetencije u području osnova primjene kreativnog i kritičkog mišljenja pri kreiranju i razradi poduzetničke ideje, poznavanju pravila izrade poslovnog plana te provođenja istraživanja za potrebe poslovnog plana koristeći sekundarne podatke.

Cilj je razviti poduzetnički duh i kreativnost kod mladih te poticati poduzetništvo kroz samozapošljavanje i jačanje kompetencija. Radionice Kataloga održala je Katarina Kostelić, članica tima SMART INNO projekta i asistentica pri Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković, a sastavila je i popratni Priručnik – Katalog poduzetničkih ideja.

Četveročlana komisija u sastavu izv. prof. dr. sc. Robert Zenzerović, prodekan za poslovne odnose i financije , doc. dr. sc. Violeta Šugar, voditeljica Katedre za organizaciju, poduzetništvo i pravo , magistrica Renata Kiršić iz Zadruge za etično financiranje te Zoran Rajn iz Centra za društvene inovacije i održivi razvoj – CEDIOR, imala je težak zadatak odabrati najbolje ideje, s obzirom na to da su sve predstavljene ideje izvrsne, a timovi su se predstavili u najboljem svjetlu.

Komisija je najboljim poslovnim planom proglasila Aplikaciju koja omogućuje ulazak u virtualni svijet financija Ekonomske škole Pula. Riječ je o zamišljenoj igri koja bi korisnicima omogućila povećanje stupnja financijske pismenosti putem jednostavnog korištenja aplikacije, ali i zabavu i adrenalin ulaganja u financijske instrumente bez rizika od gubitka vlastitog novca ili ušteđevine. Slavili su učenici Mario Pauletić, Luka Gavranić, Timi Kliba, Anja Šipek i Keti Križman. Grad Pula osigurao im je 24-satno korištenje električnih bicikala – Bičikleta te ulaznice za Kino Valli, a Fakultet ekonomije i turizma nagradio ih je prigodnim promotivnim poklonima.

FOTO: Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
FOTO: SVEUČILIŠTE JURJA DOBRILE U PULI