LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natjecanje budućih građevinskih inženjera

Allplan Student Competition okupit će studente 20 fakulteta iz 6 država; prijave u tijeku

– Ovim putem pozivamo sve buduće građevinske inženjere da se prijave na natjecanje, steknu nova prijateljstva, usavrše svoja znanja i istaknu se sa svojim Allplan umijećima. – poručila je Monika Mlakić.

– Ovim putem pozivamo sve buduće građevinske inženjere da se prijave na natjecanje, steknu nova prijateljstva, usavrše svoja znanja i istaknu se sa svojim Allplan umijećima. – poručila je Monika Mlakić.

S ciljem promocije digitalizacije u građevinskoj industriji, BIM načina rada i kvalitetnog projektiranja Baldinistudio ove godine prvi put organizira veliko regionalno natjecanje pod nazivom Allplan Student Competition. Namijenjeno je studentima građevinskih fakulteta.

Organizatori, naime, navode da je građevinska industrija jedna od najmanje digitaliziranih industrija.

– Statistike govore da je čak 7% svjetske radne populacije zaposleno u građevinskoj industriji, a produktivnost je u posljednjih 20 godina porasla za samo 1%. Dok 77% građevinskih tvrtki smatra da će se digitalizacijom povećati produktivnost industrije, tek 20% njih počelo je digitalizirati svoje poslovanje. – ističu.

 Monika Mlakić, BIM konzultantica Baldinistudia i organizatorica natjecanja, kaže: 

– Građevinska industrija u našoj regiji trenutačno prolazi kroz proces digitalizacije gdje se naglasak stavlja na BIM metodologiju rada (engl. Building Information Modeling). Kako bi se budući inženjeri već u studentskim danima pripremili za tržište rada, odlučili smo pružiti potporu struci i inženjerima organiziranjem regionalnog Allplan studentskog natjecanja. Kroz natjecanje studenti će usavršavati svoje vještine korištenja digitalnih alata u fazi projektiranja, upoznat će se s važnostima dijeljenja informacija i definiranja procesa u najranijim fazama projekta te izoštriti komunikacijske vještine simuliranjem stvarnog građevinskog projekta.

Allplan je BIM softver koji omogućava brže, točnije i preciznije projektiranje i modeliranje armature. Zahvaljujući ovakvoj tehnologiji, pojašnjavaju organizatori, inženjeri automatiziraju svoje svakodnevne zadatke automatskim ispisima količina, asocijativnim presjecima, 3D modeliranjem i dodavanjem svih potrebnih informacija.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjeluje ukupno 20 građevinskih fakulteta iz 6 država: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Crne Gore. Organizirano je kroz tri faze: 1. online kvalifikacijski BIM test, 2. Allplan Faculty Hackathon (trodnevna fakultetska natjecanja), 3. Allplan Regional Hackathon (trodnevno glavno regionalno natjecanje u Beogradu).

– U razdoblju pandemije ovo je itekako pozitivan priča za umrežavanje studenata i fakulteta. Natjecanje podupiru mnoge tvrtke iz građevinske industrije kojima se studenti imaju priliku predstaviti i profilirati se na tržištu rada. – kažu iz Baldinistudia.

Prijave za sudjelovanje otvorene su do 25. travnja 2021. Vrše se na poveznici

Na fakultetskom natjecanju studente očekuju nagrade sponzora, poklon paketi i vaučeri. Na glavnom regionalnom natjecanju, planiranom na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Beogradu, pobjednik će osvojiti laptop te nagrade sponzora i poklon-pakete, drugoplasirani tablet te nagrade sponzora i poklon-pakete, a trećeplasirani earpods te, također, nagrade sponzora i poklon-pakete. 

– Ovim putem pozivamo sve buduće građevinske inženjere da se prijave na natjecanje, steknu nova prijateljstva, usavrše svoja znanja i istaknu se sa svojim Allplan umijećima. Bonus je svakako ako su prošli jednu od studentskih Allplan edukacija tvrtke Baldinistudio. Ako nisu, a žele sudjelovati na natjecanju, neka se jave na studenti@baldinistudio gdje ćemo studentima omogućiti edukacijske materijale za pripremu. – poručila je Mlakić.

Dodatne informacije dostupne su na službenoj stranici.
FOTO: PR FOTO