LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
VAŽNOST EDUKACIJE O KIBERNETIČKOJ SIGURNOSTI

Algebra i NATO otvorili prijave za Security Day natjecanje s nagradnim fondom od preko 100.000 kuna

Maturantima, studentima i ICT profesionalcima sudjelovanje u natjecanju iz područja kibernetičke sigurnosti omogućuje osvajanje vrijednih nagrada u tri kategorije.

Maturantima, studentima i ICT profesionalcima sudjelovanje u natjecanju iz područja kibernetičke sigurnosti omogućuje osvajanje vrijednih nagrada u tri kategorije.

Kao jedino visoko učilište u Hrvatskoj koje svojim studentima nudi mogućnost studija o kibernetičkoj sigurnosti, Algebra u suradnji s NATO-om i EC-Councilom organizira Security Day natjecanje, a prijaviti se mogu natjecatelji u tri kategorije - maturanti, studenti i ICT profesionalci, do 15. studenog na linku.

Pobjednike očekuju vrijedne nagrade, s nagradnim fondom od preko 100.000 kuna, a samo natjecanje održat će se u subotu, 26. studenog na Algebrinom kampusu, prema CTF (Capture The Flag) principu. Natjecatelji će, naime, skupljati zastavice za uspješno obavljene zadatke te će na kraju pobjedu odnijeti natjecatelji s najvećim brojem prikupljenih zastavica, odnosno s najviše uspješnih akcija. 

Najsretnijih 40 natjecatelja, u svakoj od tri kategorije, koji će biti u prilici pristupiti natjecanju moći će provjeriti svoje znanje, ali i razviti nove vještine. Od kandidata se očekuje interes za temu kibernetičke sigurnosti i elementarno poznavanje teme i pojmova, dok će tročlani žiri odlučiti o natjecateljima temeljem njihovog motivacijskog pisma. Više informacija o natjecanju dostupno je na Algebrinoj web stranici.

Organizacijom Security Day-a cilj je hrvatsko tržište dodatno educirati o potrebi i važnosti edukacije na temu kibernetičke sigurnosti pa je ovo jedinstveno natjecanje odlična prilika za bijele hakere da pokažu svoje znanje i sposobnosti jer kibernetička sigurnost nikad nije bila važnija. Zato pozivamo sve zainteresirane natjecatelje koji imaju iskustva u području računalne sigurnosti te vjeruju da svijet mogu učiniti sigurnijim mjestom u digitalnoj eri da se prijave i nauče nešto novo, ali i iskušaju svoju sreću, izjavio je Zlatan Morić, voditelj katedre za kibernetičku sigurnost na Algebri.

Naime, najbolje u svakoj kategoriji očekuju vrijedne nagrade. Za natjecatelja iz kategorije maturanata to uključuje punu školarinu za prvu godinu stručnog prijediplomskog studija Primijenjenog računarstva za smjerove Programsko ili Sistemsko inženjerstvo, a njezina vrijednost je 36.960 kuna. Nagrada za pobjednika u kategoriji studenata završne godine prijediplomskog studija ili onog sa završenim prijediplomskim je puna školarina za prvu godinu stručnog diplomskog studija Primijenjenog računarstva za smjerove Programsko ili Sistemsko inženjerstvo u vrijednosti od 42.840 kuna. U trećoj kategoriji za ICT profesionalce nagrada je vaučer za trening Certified Ethical Hacker (CEH) u organizaciji Međunarodnog vijeća konzultanata za elektroničku trgovinu i certifikacijski ispit čija je vrijednost preko 21.000 kuna.

Algebrin projekt odlučili su podržati NATO i EC-Council koji su  prepoznali vrijednost ovog jedinstvenog natjecanja.

 

 

FOTO: VISOKO UČILIŠTE ALGEBRA, PRESS