LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Rijeci

Akcija pošumljavanja: zeleno čini razliku

Hrvatske šume u suradnji s UNIRI-jem organiziraju veliku akciju pošumljavanja – u potrazi su za volonterima.

Hrvatske šume u suradnji s UNIRI-jem organiziraju veliku akciju pošumljavanja – u potrazi su za volonterima.

Povodom završetka obilježavanja slavljeničke godine u kojoj se obilježilo 50 godina Sveučilišta u Rijeci i 20 godina Zaklade Sveučilišta u Rijeci, u suradnji s Hrvatskim šumama organizira se akcija pošumljavanja.
 

„Sadnjom crnog bora i hrasta medunca želimo obogatiti šumsku vegetaciju te se nadamo da će u budućnosti novonikla šuma imati pozitivan utjecaj na zaštitu od vjetra i sprječavanje erozije tla. Akcijom se pošumljava područje od 2000 m2, a Hrvatske šume će, osim sadnica, osigurati potrebne strojeve i alate i stručnu pomoć.“ – stoji u objavi UNIRI-ja.
 

Zelena akcija


Akcija pošumljavanja održat će se 21. listopada 2023. na području krša šumarije Rijeka, a u blizini Sveučilišnog kampusa Trsat. Volonteri će posaditi 700 mješovitih autohtonih sadnica koje su predložile, ali i osigurale Hrvatske šume.

Za volontiranje se mogu prijaviti studentice, studenti, zaposlenice i zaposlenici Sveučilišta, koji će zajedničkim snagama ostvariti cilj. Ovo je odlična prilika da okupite prijatelje i ostavite svoj trag u blizini Kampusa.

 A da će ova akcija ostaviti trag, nadaju se i sa Sveučilišta, gdje vjeruju da bi zelena akcija mogla postati prepoznatljiv događaj te prerasti u nešto više – tradiciju.
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA