LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bolja organizacija

Advent u Splitu: studente očekuje bolji program nego građane

Pripreme za Advent na Kampusu u punom su jeku, za razliku od onog gradskog kojeg ugostitelji gotovo pa bojkotiraju.

Pripreme za Advent na Kampusu u punom su jeku, za razliku od onog gradskog kojeg ugostitelji gotovo pa bojkotiraju.

Splićani bi ove godine mogli ostati razočarani adventskom ponudom. Na prvi krug javnog poziva za adventske zone na Prokurativama i Mertojaku nije pristigao niti jedan poziv, razlog je tome jednostavan – neisplativost. Gradska tvrtka Žnjan morala je objaviti i drugi krug za dostavljanje ponuda, piše Slobodna Dalmacija.
 

Studentski Advent


Za razliku od gradskog, pripreme za Advent na Kampusu već su u punom pogonu – Studentski centar za studente priprema raznolik kulturno-zabavni program. Marijan Bašić, projektni menadžer Studentskog centra i jedan od čelnih ljudi organizacije, potvrdio je da su u tijeku dogovori s Gradom i Županijom te da se trude osigurati što bolju ponudu, ali i sadržaj za studente.

Prošlogodišnji Advent pokazao se vrlo uspješnim, a božićna zabava na Kampusu održala se u natkrivenom prostoru pred zgradom triju fakulteta, što je bila dobra odluka jer je padala kiša. Za razliku od njega gradski Advent bio je na otvorenom i doveo je ugostitelje do ruba zbog manjka posjetitelja i učestale kiše.

Osim dobre odluke oko mjesta održavanja, Studentski centar prošle je godine pripremio izuzetan sadržaj za studente: Grupa Best, Domenica, tamburaši i komičar Željko Pervan. Svoje dojmove s Adventa na Kampusu s nama je podijelio student Tomislav (19).
 

,,Advent je bio brutalan, ali najbolje od svega su billi tamburaši koji će mi ostat u trajnom sjećanju, ali i drugi događaji su mi isto bili zanimljivi kao pub kvizovi, nastupi razni.. Ja bih jedino da se u program uvede tombola jer to bi stvarno obogatilo cijeli program. Bez problema moglo se izaći, popit i podružit bez puno razmišljanja koliko ću potrošiti jer su cijene pristupačne svima", ispričao je Tomislav i nadodao da će i ove godine posjetiti Advent za koji se nada da će biti još uspješniji.


Svoje dojmove je podijelila i jedna studentica splitskog Sveučilišta, koja je htjela ostati anonimna.
 

,,Meni je program Adventa bio top, iskreno najviše su mi se svidjele večeri kad su bili tamburaši jer je to baš bio dernek, ali bile su im dobre i one večeri pub kvizova, predstava...meni najgora ona večer komedije, Željko Pervan. Cijene su bile brutalne, doslovno možeš se svaku večer otić, zabavit, malo popit i podružit se, a da se sutra ne hvataš za glavu ,,ajme koliko sam potrošio". Definitivno ću Advent posjetit i ove godine, nadam se dobrom provodu kao i prošle godine, samo se nadan da neće zakazat nego biti još bolji." – rekla je studentica.


Prošlogodišnji Advent studentima je ostao u dobrom sjećanju, a izgleda da je i njihov studentski budžet bio pošteđen, barem do kupovine božićnih poklona.
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA