LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studijski programi i stipendije

5 glavnih razloga zašto učenici i studenti ne smiju propustiti 15. Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Ukupno 15 zemalja predstavlja svoje studijske programe i mogućnosti stipendiranja na 15. Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u Zagrebu i Rijeci. Posjetitelje očekuju zanimljiva izlaganja, Karijerni kutak i niz drugih razloga za obvezni dolazak!

Ukupno 15 zemalja predstavlja svoje studijske programe i mogućnosti stipendiranja na 15. Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u Zagrebu i Rijeci. Posjetitelje očekuju zanimljiva izlaganja, Karijerni kutak i niz drugih razloga za obvezni dolazak!

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) organizira 15. po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji će se održati 15. listopada 2019. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te 17. listopada 2019. na Sveučilištu u Rijeci. Na ovogodišnjem izdanju, uz izlagače zemlje partnera Rusije, predstavit će se više od 50 hrvatskih i inozemnih sveučilišta, veleučilišta, državnih institucija te zaklada koje predstavljaju svoje programe i stipendije.

Predstavljamo pet glavnih razloga zašto učenici i studenti ne smiju propustiti ovogodišnji Sajam!

  • Mogu pronaći stipendiju ili stručnu praksu!

Na Sajmu će sudjelovati više od 50 izlagača iz ukupno 15 zemalja Europe i svijeta koji će pružati informacije o brojnim studijskim programima i stipendijama. Izlagat će različite institucije i organizacije poput državnih institucija, jedinica regionalne i lokalne samouprave (županije, općine i gradovi), hrvatskih i inozemnih javnih i privatnih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola, zatim veleposlanstava i stranih kulturnih centara, privatnih tvrtki te nevladinih organizacija i zaklada. Uz postojeće stipendije koje Grad Zagreb dodjeljuje već dugi niz godina posebno izdvajamo novu stipendiju namijenjenu učenicima koji se obrazuju za medicinske sestre, odnosno tehničare opće njege.

  • Mogu saznati sve o mogućnostima studiranja u Rusiji!

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma jest Ruska Federacija, koja će predstaviti neke od svojih najboljih sveučilišta. Od ukupno jedanaest renomiranih ruskih sveučilišta koja sudjeluju na Sajmu, čak njih šest pronašlo je svoje mjesto na prestižnom popisu The World University Ranking za 2019. te nadolazeću 2020. godinu. U Zagreb i Rijeku dolazi deset ruskih sveučilišta iz Moskve te jedno iz Sankt Peterburga.

  • Mogu posjetiti zanimljiva predavanja i radionice!

Kako bi se i na ovogodišnjem Sajmu pokrenuo razgovor o nizu važnih tema za učenike, studente, njihove buduće karijere, ali i obrazovnom sustavu u cijelosti, posebnu novinu u ovogodišnjem programu čini niz specifično usmjerenih predavanja te nekoliko specijaliziranih masterclass izdanja. Predavanja će održati renomirani ruski nastavnici i znanstvenici, dok će teme varirati od društvenih do onih prirodoslovnih. Samo neka od predavanja koja se pripremaju su: Why do you need to get humanitarian education, Digital financial tools for personal and career development, Music management as value and phenomenon of spiritual culture, Master classes in business and management i Your way to success.

  • Mogu vidjeti što poslodavci nude u Karijernom kutku!

Novost je Sajma i Karijerni kutak koji će u ovogodišnjem programskom dijelu predstavljati posebno mjesto susreta i razgovora između studenata i poslodavaca. Dodatno, posjetitelji će moći prisustvovati i poslovnom panelu na kojem će iz prve ruke doznati koja su to znanja i vještine koje zahtijeva suvremeno tržište rada. Istaknuti pojedinci iz propulzivnih kompanija na panelu pod nazivom STEM vs. SOCIAL: The system of continuous education in the field of IT and telecommunications podijelit će svoja znanja vezana uz suradnju s mladima koji izlaze iz obrazovnog sustava, ali i dati uvid u primjere dobre prakse kojima ulažu u cjeloživotno obrazovanje i osobni rast svojih zaposlenika.

  • Mogu dobiti informacije o pripremnim tečajevima za standardizirane testove i testiranjima!

Na štandu Instituta za razvoj obrazovanja bit će moguće pronaći najažurnije informacije o pripremama za standardizirane pripremne tečajeve (TOEFL, SAT, GMAT, ACT, IELTS i GRE), kao i o samim testiranjima. IRO nudi grupne, individualne i online tečajeve te nudi najbolju kvalitetu pripremnih tečajeva za cijenu pojedinog tečaja.

Dodatne informacije o Sajmu nalaze se na web-stranici Stipendije.info i na Facebook stranici Želim stipendiju.

FOTO: IRO