LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Rijeci

30 mjesta za 750 maturanata! Objavljeni uvjeti upisa novog poželjnog studija

Prorektorica je istaknula da će se u prvoj generaciji upisati 30 maturanata, a da se očekuje i do 750 prijava. 

Prorektorica je istaknula da će se u prvoj generaciji upisati 30 maturanata, a da se očekuje i do 750 prijava. 

Do ove godine jedini studij logopedije u Hrvatskoj izvodio se na zagrebačkom Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu, a od jeseni ga pokreće i Sveučilište u Rijeci. Trenutno je pripremljena samo preddiplomska razina studija, dok se na diplomskoj radi kako bi se polaznicima osigurala vertikala studiranja, a sada su objavljeni i uvjeti upisa.

Prorektorica za studije, studente i osiguranje kvalitete Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Marta Žuvić je za Novi list istaknula da će se u prvoj generaciji upisati 30 maturanata, a očekuje se i do 750 prijava. Činjenica da se za jedno mjesto natječe 25 maturanata govori o izrazitoj potrebi da se ovaj studij napokon osnuje i van glavnoga grada.


Vezano: Još jedno hrvatsko sveučilište dobiva dva tražena studija – logopediju i farmaciju


Uvjet je upisa, osim općeg uspjeha i polaganja mature, i procjena jezično-govorno-glasovnog statusa. Teškoće u potonjem isključni su kriterij kao i neposjedovanje potvrde liječnika specijalista školske medicine o zdravstvenoj sposobnosti. Procjena jezično-govorno-glasovnoga statusa naplaćuje se 250 kuna, a provodi se po pozivu. Održavat će se u svibnju vikendom.

Informacije koje maturanti trebaju pratiti nalaze se na stranici Postani student, ali se mogu obratiti i na e-mail: logopedija@uniri.hr.

 

FOTO: PIXABAY