LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Udruga studenata Odjela za kroatistiku i slavistiku Sveučilišta u Zadru

2. međunarodna studentska konferencija "Slavistička filologija 21. stoljeća"

Ovom konferencijom, drugom po redu, želi se ponuditi mjesto na kojem studenti mogu izložiti teme kojima se bave te steći iskustvo pisanja, prijavljivanja i izlaganja znanstvenih radova još za vrijeme studija.

Ovom konferencijom, drugom po redu, želi se ponuditi mjesto na kojem studenti mogu izložiti teme kojima se bave te steći iskustvo pisanja, prijavljivanja i izlaganja znanstvenih radova još za vrijeme studija.

Udruga Ludens, udruga studenata Odjela za kroatistiku i slavistiku Sveučilišta u Zadru, poziva studente filološki  smjerova na sudjelovanje u studentskoj konferenciji "Slavistička filologija 21. stoljeća". Konferencija će se održati 21. studenog 2015. na Odjelu za kroatistiku i slavistiku Sveučilišta u Zadru.

Održavanjem studentske konferencije "Slavistička filologija 21. stoljeća" želi se nastaviti dijalog među studentima, kako kroatistike i slavistike tako i ostalih filoloških usmjerenja.

Ovom konferencijom, drugom po redu, želi se ponuditi mjesto na kojem studenti mogu izložiti teme kojima se bave te steći iskustvo pisanja, prijavljivanja i izlaganja znanstvenih radova još za vrijeme studija. Kroz zadanu temu, također se želi osvrnuti i promisliti o položaju slavističkih filologija kao humanističkih znanosti, ali i potaknuti studente i mlade znanstvenike na razvijanje vještine pisanja i javnog nastupa kao važnog dijela budućeg profesionalnog života.

Ova je konferencija namijenjena studentima preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija kroatistike, rusistike, polonistike, bohemistike, anglistike, talijanistike, germanistike, klasične filologije, lingvistike, romanistike te zainteresiranim studentima ostalih filologija na području Hrvatske i šire.

Predviđene su sljedeće tematske cjeline:

JEZIK

- Dijalektologija i onomastika

- Jezici u kontaktu

- Tvorbeni modeli u slavenskim jezicima

- Govor mladih (pravopis i funkcija)

- Hrvatski kao drugi i strani jezik

- Poredbeni opis hrvatskoga i ostalih slavenskih jezika

- Metodika nastave materinskog (i stranog) jezika

- Suvremeni žargoni

KNJIŽEVNOST

- Dijalektalna poezija

- Poezija i popularna kultura

- Književnost i film

- Suvremena proza

Zainteresirani mogu prijaviti najviše dvije teme, a opseg sažetka koji se može poslati do 15. listopada je do 2 kartice teksta (Times New Roman, veličina fonta 12, prored 1,5). Osim izlaganja studenata, na konferenciji će biti organizirano i izlaganje stručnjaka.  Sažeci se prijavljuje slanjem prijavnice na e-adresu: slavisticka.konferencija@outlook.com. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na e-mail udruga.ludens@outlook.com.

FOTO: FACEBOOK