LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Istraživanje, razvoj i inovacije

124,6 milijuna kuna odobreno projektima sastavnica Sveučilišta u Zagrebu

– Financiranje je namijenjeno provedbi primijenjenih istraživanja koja su u fazi industrijskoga istraživanja i/ili eksperimentalnoga razvoja. – navode sa Sveučilišta. 

– Financiranje je namijenjeno provedbi primijenjenih istraživanja koja su u fazi industrijskoga istraživanja i/ili eksperimentalnoga razvoja. – navode sa Sveučilišta. 

Na temelju Poziva na dostavu projektnih prijedloga Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije, a u sklopu Operativnoga programa Konkurentnost i kohezija 2014–2020, devet sastavnica Sveučilišta u Zagrebu potpisalo je s resornim Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH ugovore u vrijednosti od 124,6 milijuna kuna za provedbu prijavljenih projekata.

– Cilj je poziva bio usmjeriti istraživanja prema potrebama gospodarstva, podupirući projekte istraživanja, razvoja i inovacija istraživačkih organizacija u suradnji s poslovnim sektorom, a u skladu s tematskim i podtematsko-prioritetnim područjima Strategije pametne specijalizacije Republike Hrvatske. – pojašnjavaju sa Sveučilišta. 

Ističu da je u okviru postupka ukupno odobren 31 projekt, odnosno 177,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava, od kojih su 22 predložile sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, što čini gotovo 70% ukupne vrijednosti poziva

Riječ je o Agronomskom fakultetu (1 projekt), Fakultetu elektrotehnike i računarstva (5 projekata), Fakultetu kemijskoga inženjerstva i tehnologije (3 projekta), Fakultetu strojarstva i brodogradnje (6 projekata), Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu (1 projekt), Geotehničkom fakultetu (1 projekt), Građevinskom fakultetu (2 projekta), Medicinskom fakultetu (1 projekt) i Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu (1 projekt).

 – Bespovratna sredstva za provedbu projekata osigurana su iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Financiranje je namijenjeno provedbi primijenjenih istraživanja koja su u fazi industrijskoga istraživanja i/ili eksperimentalnoga razvoja. Projekti se provode u suradnji s dionicima iz poslovnoga sektora koji su projektni partneri znanstvenim institucijama. – dodaju sa Sveučilišta u Zagrebu.

FOTO: PIXABAY