LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nastava za vrijeme pandemije

12 fakulteta objavilo na koji će se način održavati nastava

Još nekoliko fakulteta objavilo je informacije o organizaciji nastave u ljetnom semestru tekuće akademske godine.

Još nekoliko fakulteta objavilo je informacije o organizaciji nastave u ljetnom semestru tekuće akademske godine.

Provjerili smo jesu li neki fakulteti na riječkom, splitskom, zagrebačkom i osječkom sveučilištu naknadno objavili obavijest o organizaciji nastave u ljetnom semestru akademske godine 2020/2021. 
Vezano: Provjerili smo kako će se održavati nastava na većim sveučilištima diljem Hrvatske

Sveučilište u Zagrebu


Fakultet strojarstva i brodogradnje

Nastava će se na FSB-u odvijati prema hibridnom modelu od 1. ožujka 2021. godine prema rasporedu koji će se objavljivati na COVID web-stranici Fakulteta.

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije 

FKIT s nastavom u ljetnom semestru počinje 1. ožujka isključivo online u realnom vremenu za predavanja i seminare, dok će se vježbe i kolokviji izvoditi kontaktno tijekom cijelog semestra. Ako epidemiološka situacija to bude dozvoljavala, od travnja bi se i predavanja i seminari održavali mješovito.

Učiteljski fakultet

I ovaj će fakultet s nastavom početi na daljinu uz iznimku praktične nastave, metodičkih i studentskih vježbi. 

Akademija dramske umjetnosti

Na Akademiji dramske umjetnosti nastava će se odvijati mješovito prema rasporedu dostupnom na web-stranici ADU-a.
 

Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Osijeku


Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu

U ljetnom semestru tekuće akademske godine nastava se na KTF-u nastavlja odvijati na daljinu. Laboratorijske vježbe, kolokviji i ispiti te izrada završnih i diplomskih radova provodit će se na Fakultetu uz pridržavanje svih važećih mjera.

Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek

Počevši od 1. ožujka 2021, studenti će nastavu sljedeća četiri tjedna pohađati na daljinu, osim ako predmetni nastavnici procjene da mogu ispuniti uvjete za održavanje predavanja na Fakultetu.
 

Sveučilište u Rijeci


Odjel za fiziku

Nastava će se na Odjelu za fiziku odvijati onsite ili online, odnosno onako kako odgovara pojedinim kolegijima. Ako se nastava bude izvodila online, onda je nužno da se na obveznim kolegijima na taj način izvodi maksimalno 40% predavanja, dok se na izbornima tako može održavati u potpunosti.

Odjel za informatiku

Na Odjelu za informatiku nastava će se odvijati prema hibridnom modelu u skladu s izvedbenim planovima kolegija. Za studente koji ne budu u mogućnosti pohađati nastavu uživo bit će omogućeno praćenje nastave online, u sinkronom ili asinkronom obliku.

Akademija primijenjenih umjetnosti

Nastava će se na APURI-ju održavati ili kontaktno ili hibridno, ovisno o smjeru. Upute, koje možete pronaći na poveznici, usklađene su s preporukama HZJZ-a i preporukama i odlukama Sveučilišta  u Rijeci.

Pravni fakultet 

Pravni fakultet do daljnjega nastavlja s nastavom na daljinu sukladno preporuci MZO-a, Sveučilišta i drugih nadležnih ustanova. Ispiti koji se ne mogu provoditi na daljinu provodit će se na Fakultetu u reguliranim uvjetima. Više je moguće pronaći ovdje.

Filozofski fakultet

Na obaveznim kolegijima studijskog programa nastava se može izvoditi u učionici ili kombinirano u učionici i online u obimu do 40% nastavnih sati, dok se na izbornim kolegijima nastava može izvoditi online u opsegu do 100% nastavnih sati.

Pomorski fakultet

Nastava će se na preddiplomskom studiju odvijati na Fakultetu uz podjelu na A i B grupu studenata. Za diplomski studij studenti se za predavanja ne dijele u grupe, uz izuzetak na predmetima s velikim brojem studenata, o čemu će studente obavijestiti predmetni nastavnici na uvodnom satu. Vježbe će se, prema uputama Fakulteta, održavati na klasičan način na Fakultetu i poligonima, prema važećem rasporedu sati, za sve studijske grupe na preddiplomskoj i diplomskoj razini.
FOTO: UNSPLASH