LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski festival

12. DeSADU: Studenti započeli s prikazivanjem svojih vrućih dramskih tekstova

– Prilika je to u kojoj mladi pisci konačno mogu okusiti plodove svoga rada, predstaviti radove publici, ali i kolegama, koji često ne znaju što sve nastaje u fajlovima i bilježnicama njihovih mladih suradnika. – kažu organizatori.

– Prilika je to u kojoj mladi pisci konačno mogu okusiti plodove svoga rada, predstaviti radove publici, ali i kolegama, koji često ne znaju što sve nastaje u fajlovima i bilježnicama njihovih mladih suradnika. – kažu organizatori.

Jučer je započelo 12. izdanje festivala DeSADU. Održava se do sutra, 24. travnja, na Sceni F22 Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu (Frankopanska 22) i online, na njegovoj Facebook stranici.

– DeSADU festival studentima dramaturgije osigurava vrijeme i mjesto za prikazati vlastite nove, vruće dramske tekstove ili napokon pod svjetlima reflektora ogrijati one njihove tekstove koji već neko vrijeme čekaju u samoći ladica. Prilika je to u kojoj mladi pisci konačno mogu okusiti plodove svoga rada, predstaviti radove publici, ali i kolegama, koji često ne znaju što sve nastaje u fajlovima i bilježnicama njihovih mladih suradnika. Kroz međusobnu suradnju, nova iskustva i osvještavanje prisutnosti novih dramskih tekstova mladih autora, ovaj je festival velik korak naprijed u prikazivanju umjetnosti mladih kazalištaraca, kao i velika motivacija za sve sudionike da prikažu svoje radove. – navode organizatori.

U sklopu ovogodišnjeg izdanja predstavljaju se sljedeći tekstovi: Plodna mjesta Petre Pleše, Ne usudim se zamisliti kako je to bilo Vide Zelić, Ti imaš izbor, ja ne… Ane Perković, Oni koji hodaju bočno Marije Androić, Moram ti reći da te volim Espija Tomičića, Vilan Patrika Gregureca, Svemir u vama Paule Drvenkar, Čiča Miča rige jaja Vene Mušinovića, Te lepe nuklearne zime Đorđe Kosića, Još nerođen Anamarije Budimir, Sanjati zlatnu ribicu Mie Laure Jurčić, Odjednom je postalo tiho Ivone Marciuš, Nemoj gasiti svjetlo Ane Dragozet i Ljubav u afteru Mihovila Rismonda. 

U sklopu popratnog programa održat će se diskusija o mentalnom zdravlju pod nazivom Kako preživjeti pandemiju, pod vodstvom studentice treće godine preddiplomskog studija Psihologije na Fakultetu hrvatskih studija Ive Marketanović.

Ulaz je na sve izvedbe i popratni program slobodan, uz prethodnu najavu na e-mail  adudesadu@gmail.com zbog ograničenog broja mjesta. Oni koji ne dobiju mjesto u dvorani prijenos čitanja mogu uživo pratiti na Facebooku

Program za danas i sutra prenosimo u nastavku.

FOTO: VIZUALNI IDENTITET: LUCE STORIĆ I IAN FARKAŠ