LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodni studentski filmski festival

11. STIFF: Prijavite svoje radove na međunarodnu multimedijalnu izložbu

Na natječaj se mogu prijaviti radovi nastali u različitim medijima, od audiovizualnih medija, izvedbi, participativnih radova, digitalnih radova (GIF, meme, NFT, računalna grafika, 3D objekti, video igre, web stranice, aplikacije, video) do fotografija, instalacija, interaktivnih objekata i tekstualnih radova.

Na natječaj se mogu prijaviti radovi nastali u različitim medijima, od audiovizualnih medija, izvedbi, participativnih radova, digitalnih radova (GIF, meme, NFT, računalna grafika, 3D objekti, video igre, web stranice, aplikacije, video) do fotografija, instalacija, interaktivnih objekata i tekstualnih radova.

Međunarodni studentski filmski festival — STIFF, u organizaciji Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci i udruge Filmaktiv, poziva umjetnice i umjetnike da prijave svoje radove na međunarodnu izložbu kao dio popratnog programa festivala. Međunarodnom multimedijalnom izložbom žele se okupiti različite perspektive, iskustva i mišljenja prezentirane kroz različite umjetničke radove.

Koliko koristimo maštu i zabavu kao apstraktne metode bijega od stvarnosti? Svi su pozvani autorskim radovima izaći iz svakodnevne rutine te protresti stvarnost i sadašnja ograničenja i pravila. 
 

„Popratnim programom STIFF-a želimo stvoriti prostor za kritičko promišljanje, susret, edukaciju i dijalog s publikom. Izložbeni program okuplja umjetnice i umjetnike iz cijelog svijeta čijim radovima dodatno analiziramo, propitujemo i naglašavamo slojevitost tematskog fokusa festivala.”– izjavio je kustoski tim STIFF-a.


Jedanaesto izdanje festivala bit će održano od 21. do 23. studenog 2024. godine u Rijeci. Na natječaj se mogu prijaviti radovi koji se bave temom bijega, nastali u različitim medijima, od audiovizualnih medija, izvedbi, participativnih radova, digitalnih radova (GIF, meme, NFT, računalna grafika, 3D objekti, videoigre, web-stranice, aplikacije, video) do fotografija, instalacija, interaktivnih objekata i tekstualnih radova koji se mogu interpretirati u izložbenom ili javnom prostoru. Poslani umjetnički radovi moraju biti originalni te u optimalnoj rezoluciji, a jedna osoba može prijaviti najviše dva rada ili jednu seriju radova. Izložba nije natjecateljskog karaktera te s neće dodjeljivati ​​nagrade, a pravo na prijavu imaju sve umjetnice i umjetnici neovisno o dobi i formalnom obrazovanju.

Od čega bježimo i na koje sve načine? Što ostavljamo iza sebe? Kako novonastale promjene utječu na nas? Čemu težimo ako se odlučimo na odmak od dosadašnjeg načina života, društveno zadanih normi i okoline? Je li bijeg isključivo fizički? Koji je potencijal umjetnosti i umjetničkog izričaja u izazovnim vremenima?

Festival poziva sve na analizu i promatranje pojma bijega u što širem smislu — potrebu za slobodom i promjenom, putovanja, prisilan bijeg, migracije te sve metode i razloge odlaska i oslobađanja od ograničenja. Kustoski tim zanimaju i radovi koji promišljaju ne samo fizičke, emocionalne i psihološke aspekte koji se vezuju s pojmom bijega nego i društvene implikacije povezane s tom temom, kroz koje će biti naglašene važnosti empatije i solidarnosti

Rok za prijavu je 30. lipnja 2024. godine, preko obrasca na sljedećoj poveznici. Za više informacija možete kontaktirati kustoski tim preko e-mail adrese stiffexhibition@gmail.com.
FOTO: MEĐUNARODNI STUDENTSKI FILMSKI FESTIVAL – STIFF