LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Od Facebooka i Intela do Hewlett-Packarda

10 najbolje ocijenjenih kompanija za stjecanje iskustva

Facebook je ocijenjen kao najbolja kompanija za stjecanje iskustva. Do rezultata istraživanja Glassdoor je došao prikupljajući povratne informacije zaposlenih pripravnika.

Facebook je ocijenjen kao najbolja kompanija za stjecanje iskustva. Do rezultata istraživanja Glassdoor je došao prikupljajući povratne informacije zaposlenih pripravnika.

Prema istraživanju koje je provela oglasna stranica za traženje i ponudu poslova Glassdoor, Facebook je ocijenjen kao najbolja kompanija za stjecanje iskustva. Do rezultata istraživanja Glassdoor je došao prikupljajući povratne informacije zaposlenih pripravnika.


1. Facebook

Facebook
 
FOTO: officesnapshots.com
 

Prema Glassdooru, ova društvena mreža dobila je ocjenu 4.6 od mogućih 5. „Pripravnički program je odličan i svi su sretni što su pripravnici“, izjasnio se jedan od pripravnika. Kako biste postali pripravnikom, morate odgovoriti na niz pitanja: „Imate vreću u kojoj su N vrpce od kojih jednoj izvučete kraj. Izvučete drugi kraj te ga povežete s prvim krajem. To isto učinite i s drugim parom. Ovo ponavljate tako dugo dok vam ne ponestane vrpci u vreći. Koji je očekivani broj petlji?“


2. Google

Google
 
FOTO: cogniview.com
 

Baš kao i Facebook, Google je dobio ocjenu 4.6 od mogućih 5. Jedan od pripravnika o Googleu je rekao: „Imati priliku vidjeti predivne stvari koje su stvorili i sudjelovati u stvaranju novih alata i proizvoda nevjerojatno je iskustvo, pogotovo ako još uvijek studirate“.


3. Qualcomm

Qualcomm
 
FOTO: qualcomm.com


Kompanija koja kreira i dizajnira mobilnu tehnologiju dobila je ocjenu 4.5. „Pripravnike se gleda na način da ih se zaposli za stalno ili da ponovno postanu pripravnici“, rekao je jedan od Qualcomm pripravnika.


4. Epic Systems

Epic Systems
 
FOTO: gctech.us
 

Američka kompanija locirana u Missouriju bavi se pružanjem proizvoda i usluga, a dobila je ocjenu 4.5. Pripravnici je opisuju kao odlično mjesto za stjecanje iskustva:„Epicovi pomoćnici pripravnicima pružaju odličnu podršku, a želja im je da njihovi pripravnici odličnim radom istodobno i uče“. U jednom od pitanja postavljenih na intervjuu bile su upletene poznate voćke: „Jabuka košta 40 centi, grejp košta 80 centi, a naranča 60 centi. S obzirom na ove cijene, koliko košta kruška?“


5. Intel

Intel
 
FOTO: images.businessweek.com
 

Multinacionalna kompanija koja proizvodi procesore i ostale računarske komponente dobila je ocjenu 4.4 zbog plana o smanjenju broja zaposlenika.

6. Microsoft

Microsoft
 
FOTO: urbanrealm.com
 

Američka kompanija koja proizvodi računalni softver dobila je ocjenu 4.3.


7. Apple

Apple
 
FOTO: todaysworkplace.org
 

Računalna tvrtka sa sjedištem u Silicijskoj dolini osvojila je ocjenu 4.3. Jedna je od rijetkih kompanija koje su brzo postale uspješne.


8. Texas Instruments

Texas Instruments
 
FOTO: images.businessweek.com
 

Američka tehnološka tvrtka poznata po komercijalizaciji poluporovodnika i računala dobila je ocjenu 4.2. TI je poznat i po proizvodnji kalkulatora.


9. Yahoo

Yahoo
 
FOTO: businessinsider.com
 

Kompanija koja nudi usluge Flickr, Mail, Wather, Homepage i Search dobila je ocjenu 4.1. Jedan od pripravnika otkrio je jedno od težih pitanja na intervjuu: „Što ćeš napraviti ako internet ne radi?“


10. Hewlett-Packard

HP
 
FOTO: phys.org
 

Najveća svjetska tehnološka tvrtka dobila je ocjenu 4.1.

FOTO: BUSINESS INSIDER