LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ROĐENDAN PORTALA

10 godina vama i nama najdražeg portala za mlade – Studentski.hr slavi rođendan!

Portal Studentski.hr danas slavi okruglih 10 godina i najavljuje brojne novosti u budućnosti!

Portal Studentski.hr danas slavi okruglih 10 godina i najavljuje brojne novosti u budućnosti!

Već sada tako davne 2013. godine Studentski informativni kutak (današnji Centar za razvoj mladih) pokrenuo je news portal za studente i mlade, Studentski.hr. Pokrenut kao studentski projekt, uvijek je bio znatno više od portala. Bio je za stotine mladih koji su prošli kroz njega, izvor znanja, učenja, prijateljstva pa čak i ljubavi.

Portal Studentski.hr pokrenut je 25. rujna 2013. godine i ovaj današnji, slavljenički tekst, ukupno je 35.296 po redu, nastao u našoj maloj, ali vrijednoj redakciji. Od običnog projekta postali smo respektabila publikacija koja svakodnevno prati zbivanja u obrazovanju i akademskoj zajednici, ali i mnogo šire, što potvrđuju i relevantna istraživanja svake godine (Studentski.hr je broj 1, među 20 najčitanijih hrvatskih portala, u dobnoj skupini 18 - 30 godina s Affinity Indexom od 161,67%; Gemius listopad, 2021.). Više od 60% naših čitatelja su mladi koji traže informacije o mogućnostima obrazovanja, trenutno studiraju i žele obogatiti studentske dane te oni koji su nedavno završili formalno obrazovanje i informiraju se o mogućnostima zaposlenja i povećanja životnog standarda.

A da portal živi punim plućima i da je relevantan na medijskom tržištu iz godine u godinu, dokazuje i stalno praćenje trendova kroz nekoliko redizajna, u prvi veliki iz 2015. godine, kada smo osim vizualnog identiteta dodavali brojne novosti vezane uz plasiranje sadržaja (vijesti, kolumni i fotogalerija), ali i oglase za poslove, studentske skripte i brojne druge funkcionalnosti koje pomažu stotinama tisuća čitatelja mjesečno.

Foto: Prvi veliki redizajn 2015. godine, Studentski.hr
 
 

Iako smo nišni portal, mali u usporedbi s mnogim većim medijima u Hrvatskoj, nikada se Studentski.hr nije mjerio po veličini gledajući samo brojke. Portal je već deset godina spona između studenata, mladih, obrazovnih i drugih institucija, ali i ono najbitnije – ljepilo za brojna prijateljstva i poznanstva koja su nastala među svima onima kojima je Studentski.hr uvijek bio nešto više od medija – rekla je glavna urednica Ana Kolinger.


Iako je redakcija portala uvijek fizički bila u Zagrebu (na više lokacija), svoja smo vrata otvorili svima diljem Lijepe naše pa su desetci tisuća napisanih tekstova rezultat rada mladih iz cijele Hrvatske. Struktura redakcije, urednička politika i način rada kroz godine se mijenjao i prilagođavao potrebama tržišta, zahtjevima koje su pred nas stavljali oni najbitniji – vi, naši čitatelji, ali je uvijek ostala ona ista mantra #samoljubav. 

Foto: Drugi veliki redizajn 2020. godine, Studentski.hr
 
 

Posljednjim redizajnom iz 2020. godine, taman s početkom jedne od najvećih svjetskih kriza u novijoj povijesti – koronavirusom, pokazali smo i iznimnu izdržljivost, s obzirom da smo ipak kao mali medij, bili ustrajni u tome da našim čitateljima donesemo nešto novo, da osvježimo i izgled i način kreiranja sadržaja, ali i da tehnološki održimo portal na visokoj razini te u konkurenciji velikih medijskih kuća budemo relevantan igrač na medijskom tržištu. Ponosan sam da smo u tome uspjeli, kao i da smo prebrodili sve krize koje nisu zaobilazile i Studentski.hr, ali smo svejedno svakim danom, 7 dana u tjednu bili tu za naše čitatelje i donosili relevatne vijesti. I nakon ovih značajnih 10 godina za nas, radimo i dalje na raznim novostima i uvjeren sam da će i godine pred nama biti još i bolje te da će Studentski.hr još dugo biti važan za studente i mlade u Hrvatskoj“ – dodao je Nikola Jelovečki, voditelj portala.


A da pokažemo koliko nam znači ovaj veliki jubilej, u suradnji s našim partnerima najavljujemo brojne nagrade i događanja za naše čitatelje u idućem razdoblju, kao pokazatelj da ste nam upravo vi glavni pokretač. Za novih 10 godina, vaš Studentski.hr! #samoljubav
FOTO: STUDENTSKI.HR