LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
DOGAĐAJ

10. Festival svjetske književnosti

Jubilarni 10. Festival svjetske književnosti održat će se od 4. do 9. rujna u domu HDLU-a i Knjižari Fraktura, a dovodi autore iz čak 14 zemalja.

Jubilarni 10. Festival svjetske književnosti održat će se od 4. do 9. rujna u domu HDLU-a i Knjižari Fraktura, a dovodi autore iz čak 14 zemalja.

Jubilarni 10. Festival svjetske književnosti nakladnika Frakture održava se od 4. do 9. rujna.  Cilj festivala svjetske književnosti je u Hrvatsku dovesti važne europske i svjetske pisce, ostvariti dijalog inozemnih i domaćih pisaca te same susrete otvoriti javnosti. Dakle književne razgovore širiti i približiti ih što većem broju čitatelja. Kroz godine održavanja festival je mijenjao lokacije, a ovogodišnji će održava na čak dvije - u domu HDLU-a, odnosno na Trgu žrtava fašizma i u Knjižari Fraktura u Ulici kneza Mislava 17.

Ove godine na festivalu će gostovati autori iz čak 14 zemalja, a među njima su i dobitnici nagrade Man Booker, Nagrade Goncourt, nagrade Costa, Leipziške književne nagrade i mnogih drugih.

Festival je otvorila proslavljena hrvatska autorica Olja Savičević Ivančević, a o njezinu novom romanu Ljeta s Marijom će razgovarati spisateljica Maša Kolanović. U Zagreb će doći i dobitnica nagrade Man Booker Bernardine Evaristo, zatim dobitnica nagrade Costa Monique Roffey, dobitnica NIN-ove nagrade Milena Marković te slavni i čitani izraelski pisac krimića i psiholoških trilera Dror Mišani.

Više o samom programu festival pročitajte na službenoj stranici.

FOTO: UNSPLASH