LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koraci nakon gubitka iksice

Upomoć! Izgubio sam iksicu!

Ako izgubiš iksicu ili ti ju netko ukrade, postoje koraci koje trebaš slijediti. Ne brini, postupak nije kompliciran.

Ako izgubiš iksicu ili ti ju netko ukrade, postoje koraci koje trebaš slijediti. Ne brini, postupak nije kompliciran.

Red u menzi je beskonačan, nisi jeo od jučerašnjeg ručka, cijeli si dan na predavanju i pune su ti ruke knjiga i fascikala. Napokon dolaziš na red, plaćaš ručak i brzo jedeš kako bi se što prije vratio na predavanje. Navečer se u sobi spremaš za večeru i shvatiš da nemaš iksicu. Gdje je? Provjeravaš džepove, ruksak, novčanik... pa iznova, ali nigdje je nema. Provjerit ćeš još ujutro u fakultetskoj menzi... No što ako je ni tamo ne pronađeš? Bez brige, postupak nije toliko kompliciran. U nastavku ti donosimo proceduru koju trebaš slijediti ako si izgubio iksicu.

U slučaju gubitka iksice svaki je student obvezan, prema Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenata, gubitak prijaviti visokom učilištu na kojem studira, i to najkasnije u roku od 7 dana. Svako visoko učilište ima svoja pravila, no najčešće je potrebno ispuniti obrazac koji se s uplatnicom predaje u urudžbeni ured ili studentsku službu. Nakon ispunjenja svih uvjeta, visoko je učilište dužno studentu izdati novu iksicu.

Članak je nastao u sklopu projekta Informiranje – pravo mladih koji provodi udruga SIK uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Uskoro se zatvaraju menze u Zagrebu. Evo kada će se opet otvoriti


FOTO: STUDENTSKI.HR