LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Administracija

Sve što je potrebno za prvu prijavu na Zavod za zapošljavanje

Kako bismo vam pomogli u administrativnim zavrzlamama koje su vas dočekale nakon završenog fakulteta, donosimo vam upute o prijavi na Zavod za zapošljavanje.

Kako bismo vam pomogli u administrativnim zavrzlamama koje su vas dočekale nakon završenog fakulteta, donosimo vam upute o prijavi na Zavod za zapošljavanje.

Nakon godina studiranja napokon ste obranili diplomski i s diplomom u ruci krećete u prve radne pobjede. Čestitamo! Sada možete na tržište rada. Nova situacija dovoljno je zbunjujuća, stoga vjerujemo kako će vam ovaj članak olakšati novonastalu situaciju. Ako ste posao odlučili tražiti preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, donosimo vam upute o tome što vam je sve potrebno za uspješnu prijavu.

Za početak je važno znati na kojoj se adresi nalazi Hrvatski zavod za zapošljavanje u vašemu gradu. Njegova je zagrebačka adresa Ulica kralja Zvonimira 15. Karta se nalazi na poveznici, a u nastavku potrebna dokumentacija.

Kako biste se prijavili na Zavod, ponajprije vam je potrebna važeća osobna iskaznica. Ako se prijavljujete izvan mjesta prebivališta, morat ćete donijeti i potvrdu o boravištu. Osim toga, morat ćete priložiti i svjedodžbu o završenoj školi ili diplomu. Na uvid je potrebno donijeti original ili ovjerenu kopiju. Također, potrebno je imati i OIB, a njega možete pronaći na osobnoj iskaznici ili na internetskoj stranici Ministarstva financija, tj. Porezne uprave. Ostale upute o traženju posla te sastanka s dodijeljenim savjetnikom dobit ćete osobno na Zavodu.

Biraju li studenti fakultete prema osobnim preferencijama ili potrebama tržišta rada?


Članak je nastao u sklopu projekta Informiranje – pravo mladih koji provodi udruga SIK uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

FOTO: FLICKR