LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Finale košarkaške lige

Završila ovogodišnja UniSport ST košarkaška liga – ovo su pobjednici

Donosimo finalni poredak košarkaških ekipa koje su sudjelovale u ovogodišnjoj UniSport ST košarkaškoj ligi.

Donosimo finalni poredak košarkaških ekipa koje su sudjelovale u ovogodišnjoj UniSport ST košarkaškoj ligi.

UniSport ST košarkaška liga 2021. prvi je put odigrana na otvorenom terenu, i to od sredine travnja do početka lipnja na sunčanom krovu Kampusa. U natjecanju se nadmetalo 8 muških i 6 ženskih ekipa, od kojih je nedavno proglašeno 6 najboljih.

U priopćenju se navodi kako je svaka utakmica ove godine bila i više nego napeta te da su se talentirani igrači i igračice borili do samog kraja svake utakmice, no da su nažalost samo dvije ekipe u obje konkurencije mogle zaigrati u finalu.

U konkurenciji studenata najbolje su bile ekipe:
  1. FESB
  2. FGAG
  3. MEFST.
U konkurenciji studentica poredak je sljedeći:
  1. FGAG
  2. KTF
  3. EFST.
Ekipa FESB aktivna je i uspješna u svim natjecanjima UniSporta i otvorila je ligu pobjedom protiv FGAG-a rezultatom 44:21. Ekipa KTF izgubila je od njih rezultatom 67 – 57, a u finalu se FESB ponovno susreo s FGAG-om te na koncu pobijedio i osvojio titulu sveučilišnog prvaka košarkaške lige.
– Za finale u kojem su igrale ekipe FGAG i KTF u konkurenciji studentica bilo je izuzetno napeto. Hrvoje Marin, koordinator UniSPORT lige, kojem se UniSPORT ST zahvaljuje na odličnoj suradnji, morao se poslužiti i pravilnikom kako bi donijeli odluku o pobjedniku. Nakon odigranih četvrtina, studentice su igrale još dva produžetka, a ekipa FGAG odnijela je pobjedu samo jednim poenom više. Također, moramo napomenuti da je ekipa KTF definitivno imala najglasnije navijače! – navode organizatori.
Tijekom cijele lige studentima je svoj teren ustupio Studentski centar u Splitu, u čemu su mogli uživati i studenti koji žive u studentskom domu na Kampusu.
FOTO: UNSPLASH