LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Djevojke u nogometu

Zabranili joj nogomet s momcima jer se boje ozljede

Studentica Sveučilišta Lincoln suočila se s takozvanim problemom „djevojke u nogometu”. Zabranili su joj da igra u mješovitom nogometnom timu.

Studentica Sveučilišta Lincoln suočila se s takozvanim problemom „djevojke u nogometu”. Zabranili su joj da igra u mješovitom nogometnom timu.

Djevojke u sportu, i to nogometu? Pa, zašto ne? No ne misle svi tako. Studentici Lauri Gates sa Sveučilšta Lincoln dogodilo se to da nije smjela zaigrati u mješovitom nogometnom timu. U trenutku kada je otišla predati novac, osoblje lige na recepciji reklo joj je kako ipak ne može igrati. Prvobitno oduševljenje pretvorilo se u razočaranje. 

– Kada sam pitala zašto, rekla je da je to zbog toga što sam djevojka i postoji rizik da bih se mogla ozlijediti. – prenosi Laura što joj je rečeno na recepciji.

FOTO: Huffington Post
 

Laura inače igra nogomet od svoje osme godine. Naravno da ju je ovo razljutilo, ali i razočaralo. 

–  Rekla sam im da nije da ne znam što sam napravila, bila sam ljuta jer je netko donio odluku umjesto mene. Nosit ću štitnike kao i svi ostali. Svo oduševljenje koje sam osjećala jer ću zaigrati, odjednom je nestalo. – objasnila je Laura.

Utakmica u kojoj je trebala zaigrati igrala se po pravilima FA, a u jednom od njihovih pravila stoji kako oni iznad 16 godina ne smiju igrati u mješovitim timovima, već samo ženski protiv ženskih timova i muški protiv muških. 

Također, i Laurin dečko Ben bio je frustriran razvojem događaja:

– Još uvijek je frustrirajuće jer su i na pozadini prijavnice bila pravila, a nijedno od njih nije govorilo da Laura ili bilo koja druga djevojka ne može igrati.

Glasnogovornik Sveučilšta Lincoln potvrdio je informacije kako su njihove nogometne lige povezane s FA pa se poštuju njihova pravila. Naglasio je i kako potiču studente da se bave sportom i da imaju mnogo klubova i raznih sportova u koje se mogu uključiti. 

FOTO: STREET CARNAGE