LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Počela UniSport Futsal Liga

Vukovarci izborili izravan plasman u Ligu, Brođani ispali

UniSport Futsal Liga počela je 24. studenog turnirom u Osijeku, gdje su se natjecale ekipe iz kvalifikacijske skupine Istok.

UniSport Futsal Liga počela je 24. studenog turnirom u Osijeku, gdje su se natjecale ekipe iz kvalifikacijske skupine Istok.

U osječkoj sportskoj dvorani „Jug 2“ 24. studenog održao se prvi ovogodišnji turnir UniSport Futsal Lige u kojem su sudjelovale ekipe iz kvalifikacijske skupine Istok. Izravan plasman u Ligu zaradili su predstavnici Veleučilišta Lavoslava Ružička u Vukovaru pobjedivši predstavnike Sveučilišta u Osijeku (3:2) i Sveučilišta J. J. Strosmayera u Osijeku (6:2).

Dodatne kvalifikacije izborila je ekipa Sveučilišta J. J. Strosmayera u Osijeku, dok se ekipa Veleučilišta u Slavonskom Brodu oprostila od ovogodišnjeg natjecanja. 

Kod ekipe iz Vukovara posebno se ističe Robert Krčmar koji je u zadnjim trenucima susreta s Osijekom zabio za pobjedu Vukovarčana od 3:2. Drugi student kojeg je potrebno spomenuti je Karlo Majtanić, koji svojom energijom i znanjem nogometa iz Slaven Belupa ovoj momčadi daje dimenziju više.

Ekipi iz grada domaćina Osijeka nedostaje momčadskog duha i organizacije u igri, no individualne kvalitete svakako imaju. Oni će svoju borbu u Ligi nastaviti kroz dodatne kvalifikacije. 

Za Brođane vrijedi ista stvar kao i za Osječane – imaju individualnu kvalitetu, ali im nedostaje organizacije u igri. 

Na kraju, ovo natjecanje odličan je način promoviranja studentskog sporta i nijedna ekipa ne bi trebala biti tužna kad ispadne jer su kvalitetne ekipe koje jako dobro predstavljaju svoja veleučilišta/sveučilišta. 

Sve one koji uđu u Ligu očekuju ekipe koje su izborile izravan plasman u Ligu zbog prošlogodišnjeg uspjeha, a to su Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Splitu te Veleučilište VERN.

FOTO: UNISPORT