LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Četvrtfinale Copa Américe

VIDEO: Paragvaj ponovno izbacio Brazil

Paragvaj će na noge Argentini (u srijedu u 1:30), dok će u drugom polufinalu snage odmjeriti domaćin Čile i Peru (u utorak u 1:30).

Paragvaj će na noge Argentini (u srijedu u 1:30), dok će u drugom polufinalu snage odmjeriti domaćin Čile i Peru (u utorak u 1:30).

Déjà vu – dvije riječi kojima se može opisati susret Brazila i Paragvaja. Baš kao i u ljeto 2011., u četvrtfinalu istog natjecanja Paragvaj je izbacio Brazil, i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Isto se dogodilo sinoć na stadionu Concepcion, gdje su nogometaši Selecaa ponovno ispali zbog istih protivnika. Za razliku od 2011., kada je rezultat u prvih 90 minuta bio 0:0, ovog puta to nije bio slučaj. Nije trebalo dugo čekati na pogodak budući da je preporođeni Robinho već u 15. minuti, na dobar ubačaj Danija Alvesa, pospremio loptu u mrežu za 1:0. Bio je to njegov 28. pogodak u 99 nastupa za reprezentaciju. S obzirom na početak, gledatelji su očekivali vatromet golova, ali to se nije dogodilo. Do kraja prvog poluvremena vrlo se teško može istaknuti nešto vrijedno spomena, a to što je Paragvaj uputio prvi udarac u okvir tek u 45. minuti, i to preko Nelsona Valdeza – sve objašnjava. 

Robinho, BRA - PAR
 
FOTO: Twitter
 

U drugom poluvremenu bila je druga priča. Paragvaj je odlično krenuo u nastavak igre: u 52. minuti zaprijetili su preko Derlisa Gonzaleza, i to iz skraćenog kornera, čiji udarac, s malo više napora, brani brazilski vratar Jefferson. Pritisak nije popuštao. Crveno-bijeli zaprijetili su već četiri minute kasnije, kada Valdez glavom šalje loptu preko gola. Pet minuta kasnije slična priča: ovaj put Eduardo Aranda pogađa okvir gola, ali ulazak lopte u mrežu sprječava Jefferson. Brazil nije pokazao gotovo ništa u drugom poluvremenu, a tijekom cijele utakmice veliku borbu vodili su Alves i Edgar Benitez. Paragvajac je u većini slučajeva izlazio kao pobjednik. No kazna za opuštene nogometaše Brazila došla je u 70. minuti, kada je urugvajski sudac Andres Cunha, nakon nelogičnog i namjernog igranja ruke Thiaga Silve, dosudio najstrožu kaznu. Gonzalez je preuzeo odgovornost na sebe i mirno zabio za izjednačenje. U nastavku utakmice teško se može istaknuti još nešto, stoga je bilo vrijeme za izvođenje jedanaesteraca. 

Fernandinho za Brazil i Osvaldo Martinez sigurno zabijaju svoje penale, ali onda je na red došao Ribeiro koji promašuje cijeli okvir vrata, što iskorištava Victor Caceres koji Paragvaj dovodi u prednost. Miranda, kao i Raul Bobadilla, zabija svoj penal. Zatim je na red došao Douglas Costa koji promašuje, baš kao i Santa Cruz, što je vratilo malo nade Brazilcima. Nakon što je Coutinho zabio svoj jedanaesterac, na red je došao Gonzalez koji je već bio precizan s bijele točke tijekom regularnog dijela. Paragvajac je ponovno precizan i na taj način izbacuje Brazil s natjecanja. 

– Naših 15 igrača ovaj je tjedan imalo problema s virusom. Na treningu nismo mogli ići 100 posto. – vadio se izbornik Brazila Dunga pa nastavio: – Igrači su imali glavobolje, bolove u leđima... Na nekima se to osjetilo mnogo više nego na drugima. Morali smo smanjiti intenzitet treninga i pomoći im. Neki su povraćali... Willian se nije osjećao dobro na poluvremenu, a Robinho na kraju.

Naravno, izbornik Paragvaja je nakon utakmice bio ponosan na cijelu momčad:

– Igrači, stožer, svi su jako sretni. Ovaj nam je uspjeh vrlo bitan i nastavlja se naša vjera u ovaj projekt. – rekao je Ramón Díaz i nastavio: – Igrali smo protiv Argentine, Urugvaja i Brazila i nitko od njih nije nas uspio pobijediti. Morate imati mnogo poštovanja prema ovoj momčadi. Igrači su navijačima pokazali za što su sposobni.

Nažalost, junak Derlis Gonzalez saznao je strašnu vijest nakon utakmice. Naime, dok je igrao četvrtfinale Copa Américe, njegov stric preminuo je od srčanog udara.

– Zašto danas? Zašto? Ostavio si me nakon srčanog udara jer sam ti dao toliko sreće. Ne mogu vjerovati. – napisao je igrač Basela na Twitteru. 

Paragvaj će na noge Argentini (srijeda, 1:30), dok će u drugom polufinalu snage odmjeriti domaćin Čile i Peru (utorak, 1:30)

Polufinala
 
FOTO: Twitter
FOTO: TWITTER