LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Copa America: 2. kolo skupine C

VIDEO: Neymar isključen, Pizzaro srušio Venezuelu

Sve reprezentacije imaju jednake izglede za plasman u četvrtfinale uoči posljednjeg kola budući da sve imaju po tri boda iz dvije utakmice.

Sve reprezentacije imaju jednake izglede za plasman u četvrtfinale uoči posljednjeg kola budući da sve imaju po tri boda iz dvije utakmice.

U noći sa srijede na četvrtak odigrana je prva utakmica 2. kola skupine C na Južnoameričkom nogometnom prvenstvu. Kolumbija je pobijedila Brazil 1:0 i tako se osvetila za onaj prošlogodišnji poraz u četvrtfinalu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Također, momčad Kolumbije prekinula je niz od 11 pobjeda Carlosa Dunge kao izbornika Brazila, koji je izborničku funkciju započeo upravo pobjedom nad njima. Jedini pogodak na utakmici postigao je Murillo u 36. minuti, a dvoboj su ponajviše obilježila isključenja Neymara i Bacce nakon posljednjeg sučevog zvižduka. 

Utakmicu nije odlučio ni Cuardado ni James, ali ni Falcao, nego branič Murillo, 23-godišnji igrač milanskog Intera. On se nakon vrlo dobrog ubačaja Juana Cuadrada iz slobodnog udarca s desne strane najbolje snašao od svih igrača u kaznenom prostoru i zabio za vodstvo, a, kako se na kraju se ispostavilo, i konačan rezultat. Najbolju priliku za Brazilce promašio je Roberto Firmino, u drugom poluvremenu, koji je sa nešto manje od 16 metara promašio nebranjena vrata nakon pogreške kolumbijske obrane. 

Brazil nije uspio doći do izjednačenja, a sve te frustracije vidjele su se na Neymaru koji je na kraju utakmice namjerno loptom napucao Armera poslije čega je nastala velika gužva. Na Neymara je nasrnuo napadač Seville Carlos Bacca, a obojica su dobila crveni karton. Bilo kako bilo, Brazilci su izgubili susret, ali i Neymara za dvoboj protiv Venezuele budući da su on i Bacca kažnjeni jednom utakmicom neigranja (incident pogledajte od 8:45 na dolje priloženom video zapisu).

U drugoj utakmici 2. kola iste skupine Peru je u Valparaisu svladao Venezuelu 1:0 pogotkom Claudia Pizzara. Već od 29. minute utakmice Peru je imao igrača više budući da je isključen branič Fernando Amorebieta, koji je prvo povukao za dres i srušio Paola Guerrera, a potom ga i nagazio. Unatoč ranoj brojčanoj prednosti, Peruanci su tek u 72. minuti uspjeli postignuti zgoditak, kada je napadač Bayerna s desetak metara iskosa s lijeve strane ostao sam i snažnim udarcem svladao vratara Venezuele. Uspio je samo okrznuti loptu koja je završila pod gredom. Ova pobjeda svim reprezentacijama skupine C donosi jednake izglede za plasman u četvrtfinale uoči posljednjeg kola budući da sve imaju po tri boda iz dvije utakmice. Osim što će Brazil igrati protiv Venezuele u posljednjoj utakmici grupne faze, Peru će ići na Kolumbiju.

Grupa C (2. kolo)
 
FOTO: Copa America
 
 
FOTO: FACEBOOK