LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ragbijaši zajedno protiv raka

VIDEO: Bolest srednjoškolca ujedinila ragbijaške suparnike

Dvije ragbi momčadi ujedinile su se pružajući podršku svom kolegi. Zajedno su podržali momka koji se bori s opakom bolešću, rakom testisa.

Dvije ragbi momčadi ujedinile su se pružajući podršku svom kolegi. Zajedno su podržali momka koji se bori s opakom bolešću, rakom testisa.

Suparničke ragbi momčadi The Austintown Fitch Falcons i Boardman Spartans zajedno su se ujedinile i iskazale podršku Joeyu Shushoku. Joey je 17-godišnji učenik srednje škole Austintown Fitch koji se u zadnjoj godini svog srednjoškolskog obrazovanja bori s opakom bolešću, rakom testisa. Hashtag iliti ključna riječ ovog hvalevrijednog ujedinjenja je #Shustrong.

Učenici i uprava obje škole, u želji da mu pokažu kako u svojoj bolesti nije sam, snimili su video u kojemu mu iskazuju podršku izgovarajući poruke kao što su: – Ostani jak! ili: – Volimo te Joey. Učenica Boardman srednje škole, Addison Menosky, ukrasila je učionicu u ljubičastu boju koja upozorava na opasnost od raka testisa.

–  Mi smo napravili simbol koji povezuje dvije škole zajedno, iako se radi o velikom rivalstvu. Lijepo je što možemo doći kao dvije različite škole i pružiti mu zajedno podršku. –  objasnila  je Addison. 

Službenik školske zaštite u srednjoj školi Boardman, Paul Poles, rekao je kako je Joeyjeva dijagnoza teško pala njemu i njegovoj obitelji dodajući kako jedan 17-godišnjak ne bi trebao po tome pamtiti svoju zadnju godinu u srednjoj školi.

Joey za sebe kaže kako ne voli biti u centru pažnje te da više voli biti ispod radara

– To je veliki šok za mene jer nisam htio iz ovoga raditi veliku stvar, ne volim privlačiti pažnju na sebe. – bila je Joeyjeva reakcija na podršku koju je dobio. 

Također, rekao je kako dolazi na svaku utakmicu ragbi momčadi, a nastavit će i dalje, nakon što je doživio takvu podršku svojih srednjoškolskih kolega. Oni su njega podržali u bolesti, a on će njih podržati na terenu. Uz ovakvu podršku s terena i s tribina, ne sumnjamo kako će Joey uspjeti prebroditi ovu bolest.

Kako su mu kolege srednjoškolci i zaposlenici dviju srednjih škola izrazili podršku možete pogledati u videu koji slijedi. 

FOTO: SCREENSHOT/WNCN