LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zagrebački velesajam domaćin kvalifikacija

Veleučilište Baltazar novi sudionik UniSport Futsal lige

Na zagrebačkom velesajmu, u dvorani Futsal centra Fusio, 8. i 9. prosinca održano je posljednje kolo kvalifikacija za UniSport Futsal Ligu.

Na zagrebačkom velesajmu, u dvorani Futsal centra Fusio, 8. i 9. prosinca održano je posljednje kolo kvalifikacija za UniSport Futsal Ligu.

Veleučilište Baltazar posljednji je izravno plasirani sudionik UniSport Futsal lige čime se pridružilo Veleučilištu u Vukovaru, Sveučilištu u Zadru, Sveučilištu u Splitu, Sveučilištu u Zagrebu te Veleučilištu VERN. Na Zagrebačkom Velesajmu, u dvorani Futsal centra Fusio, 8. i 9. prosinca održano je posljednje kolo kvalifikacija za UniSport Futsal Ligu. U kvalifikacijskoj skupini SJEVER, uz Baltazar, sučelile su se ekipe iz Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta (ZŠEM), Tehničkog veleučilišta Zagreb (TVZ) te Sveučilišta Sjever. 

Dodatne kvalifikacije izborila je ekipa ZŠEM-a osvojivši drugo mjesto. U njima će igrati protiv ekipe Sveučilišta u Osijeku i Veleučilišta u Šibeniku, a prolaz u Ligu ostvaruju dva najuspješnija tima. Što se tiče momčadi Sveučilišta Sjever i i TVZ-a, oni su svojim plasmanom na treće, odnosno četvrto mjesto, ostali bez mogućnosti nastupa u Ligi. 

Prvog dana kvalifikacijskog susreta odigrale su se dvije utakmice. U prvoj je Veleučilište Baltazar savladalo Sveučilište Sjever rezultatom 7:2, dok je u drugoj utakmice s rezultatom od 5:2 slavio ZŠEM nad TVZ-om. Drugi dan utakmica započeo je pobjedom TVZ-a od 4:1 nad Sveučilištem Sjever, a potom je u iduće dvije Baltazar prvo pobijedio 7:5 ZŠEM, a zatim odigrao 2:2 protiv TVZ-a. U posljednjoj utakmici kvalifikacija, ZŠEM je nadvladao Sveučilište Sjever s uvjerljivih 7:1.

- Nakon održana tri kola kvalifikacija, možemo zaključiti kako je kvaliteta natjecanja u odnosu na prošlu godinu značajno porasla, jer je vidljivo da ekipe redovito treniraju te da izbornici uključuju najbolje studente nogometaše. Što je najvažnije, u svim je kvalifikacijskim skupinama konkurencija bila izjednačena pa nije bilo outsidera, jer je svaka ekipa imala jednaku priliku za plasmanom u Ligu. – izjavio je Ronald Štrumberger, sportski direktor Hrvatskog akademskog sportskog saveza i UniSport Futsal Lige.

 

FOTO: UNISPORT.HR