LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Splitu

UniSport Health: Besplatni rekreativni programi za studente

Kickboxing, plivanje, američki nogomet – samo su neki od besplatnih programa na koje se studenti mogu prijaviti.

Kickboxing, plivanje, američki nogomet – samo su neki od besplatnih programa na koje se studenti mogu prijaviti.

Ako u vašem studentskom budžetu nema prostora za plaćanje teretane, želite se baviti tjelesnim aktivnostima i studirate u Splitu, Splitski sveučilišni sportski savez ima pravo rješenje za vas – program UniSport Health besplatne rekreacije, stoji na stranici Sveučilišta u Splitu.
 

Dostupni programi


Ova sezona obilježena je s čak 16 programa, od kojih se 11 izvodi tijekom cijele akademske godine, dok se ostatak održava samo u nekim mjesecima. Prvi program na koji se studenti mogu prijaviti je UniFit, jedan od najtraženijih programa – zbog velikog interesa održavat će se u dvije grupe, a uveden je i sličan program pod nazivom Functional fitness.

FOTO: UNIST/Web screenshot
 

Nove programe je najavila Magdalena Ramljak, stručna savjetnica za sportska natjecanja i rekreaciju studenata.

 

„Uz ustaljene i nove programe i ove ćemo godine imati i dodatne sportsko-rekreativne projekte, kao što su Škola ronjenja, Destination experience - izleti, Studentske sportske subote, Trkački maratoni te Jedrenje, odnosno Discovery sailing. Cilj je uključiti što više studenata u sport i osvijestiti cijelu akademsku zajednicu o važnosti bavljenja sportom u svrhu poboljšanja fizičkog i mentalnog zdravlja svakog pojedinca. – rekla je Ramljak, prema objavi Sveučilišta.

 

Studentima za niti jedan program ne treba predznanje, već sudjelovanje ovisi isključivo o njihovim osobnim interesima. Tako će oni koje zanima veslanje na programu ROWfit moći iskusiti pravi veslački trening s funkcionalnim elementima. Također, studenti koji vole trenirati u grupi, mogu se prijaviti na grupne treninge, a u ponudi su i borilački sportovi, satovi plesa i slično.
 

 „Cilj je prvenstveno podići kvalitetu studentskog života, održavati i poboljšati fizičko i mentalno zdravlje, ali i odmak od svakodnevnih obveza i stresa koji nastaju tijekom studiranja. Pronađite program koji vam najviše odgovara, prijavite se i učinite svoj tjedan zabavnijim i produktivnijim. I što je najbolje od svega, sve je potpuno besplatno. – naglasio je Karlo Mihaić, trener s najviše iskustva u vođenju programa rekreacije, prema objavi Sveučilišta.


Treninzi počinju od ponedjeljka, 6. studenog 2023. godine, a broj mjesta je ograničen  sve informacije potražite na e-mailu: sport@unist.hr.

Detaljan raspored aktivnosti pronađite na poveznici.

FOTO: UNIST/WEB SCREENSHOT