LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
800 studenata i 9 sportova

UniSport Finals: Split će uskoro ugostiti najbolje studente sportaše

S obzirom na to da publika neće biti dozvoljena, svi zainteresirani UniSport Finals, koji će se održati 18. i 19. srpnja, moći će pratiti preko Youtubea.

S obzirom na to da publika neće biti dozvoljena, svi zainteresirani UniSport Finals, koji će se održati 18. i 19. srpnja, moći će pratiti preko Youtubea.

U drugoj polovici ovoga mjeseca, točnije 18. i 19. srpnja 2021, u Splitu se održava UniSport Finals, završnica sveučilišnih sportskih natjecanja za akademsku godinu 2020/2021, a nastupit će 13 visokoškolskih institucija iz Hrvatske. 

Ukupno će se 800 studenata kroz 9 sportova boriti za titulu nacionalnog sveučilišnog prvaka i to studenti i studentice Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Osijeku, Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, Veleučilišta u Karlovcu, Sveučilišta Sjever, Sveučilišta u Slavonskom Brodu, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta u Dubrovniku, Sveučilišta VERN’, Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment te domaćina, Sveučilišta u Splitu.

Natjecanja će biti u košarci, futsalu, odbojci, rukometu, odbojci na pijesku, košarci 3x3, badmintonu, tenisu i stolnom tenisu.
– Tako će Športski centar Gripe ugostiti muške i ženske ekipe u futsalu, rukometu te stolnom tenisu, košarka će se igrati na Domu Kampusa Dr. Franjo Tuđman, a košarka 3x3 u predivnom ambijentu Studentskog doma Bruno Bušić. Badminton natjecanja odigrat će se u Obrtničkoj tehničkoj školi, odbojka u sportskoj dvorani na Poljudu, tenis na Športskom centru Firule, a odbojka na pijesku na Plaži Strožanac u Podstrani. – stoji u priopćenju.
Split je u 10 godina održavanja tog natjecanja bio domaćin samo jednom, unatoč tome što je jedan od najaktivnijih članova Hrvatskog akademskog sportskog saveza.
– Nakon gotovo tri godine, UniSport Finalsi vraćaju se izvornom formatu – povezujući masovnost i kvalitetu te okupljajući studente iz cijele Hrvatske u jedan središnji događaj. Gradu Splitu i Sveučilištu u Splitu čast je i zadovoljstvo biti domaćin, posebice jer je Covid-19 pandemija mnogima uskratila mogućnost bavljenja sportom i uživanja u sportu. Siguran sam da će studentice i studenti uživati, imati priliku upoznati se, družiti i zabaviti kroz sport, što je zapravo i smisao ovoga što radimo. Mi ćemo se potruditi dati emociju kakvu može pružiti samo Split i kakvu dajemo našim studentima tijekom cijele godine kroz sve naše aktivnosti. – rekao je potpredsjednik Saveza i predsjednik Splitskog sveučilišnog saveza Toni Gamulin.
Prijenosi utakmica bit će dostupni na Youtube kanalu jer publika, nažalost, neće biti dozvoljena.

Rezultate i informacije redovito možete pratiti i preko UniSport web-stranice, a emocije i detalje na Instagram stranici UniSporta, poručuju organizatori. Facebook stranica neće biti aktivna za vrijeme prvenstva zbog tehničkih poteškoća, no galerija fotografija za sve znatiželjnike bit će dostupna klikom na poveznicu.
FOTO: PIXABAY