LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
BE A WINNER, STUDY AT UNIDU

U Dubrovniku se održava panel s uspješnim sportašima, želja je pokazati da možeš biti uspješan sportaš i student

Na panelu sudjeluju studenti i alumni Sveučilišta u Dubrovniku koji su ujedno vrhunski sportaši, a nakon panela uslijedit će i degustacija zdravih napitaka i hrane, koje će pripremiti nutricionistica Mirna Sentić sa studentima Hotelijerstva, restoraterstva i gastronomije.

Na panelu sudjeluju studenti i alumni Sveučilišta u Dubrovniku koji su ujedno vrhunski sportaši, a nakon panela uslijedit će i degustacija zdravih napitaka i hrane, koje će pripremiti nutricionistica Mirna Sentić sa studentima Hotelijerstva, restoraterstva i gastronomije.

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku povodom Međunarodnog dana tjelesne aktivnosti organizira panel BE A WINNER, STUDY AT UNIDU, koji će biti upriličen u srijedu, 10. svibnja u 15 sati u Studentskom domu. Sudjeluju studenti i alumni Sveučilišta u Dubrovniku koji su ujedno vrhunski sportaši, a nakon panela uslijedit će i degustacija zdravih napitaka i hrane, koje će pripremiti nutricionistica Mirna Sentić sa studentima Hotelijerstva, restoraterstva i gastronomije.

Nakon pozdravnog govora uslijedit će panel koji će moderirati Darija Mikulandra Žanetić. Bit će to prilika za sve buduće studente koji se bave sportom da saznaju kako biti uspješan sportaš te ujedno i uspješan student! Svoje iskustvo usklađivanja studentskih i sportskih obaveza podijelit će vrhunski sportaši koji su neke od najboljih rezultata u karijeri ostvarili iz studentskih klupa Sveučilišta u Dubrovniku:

1. Maro Joković, alumni Sveučilišta u Dubrovniku, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, vaterpolist

Nakon završene srednje škole upisao je studij na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju te stekao akademski naziv magistar ekonomije. Prve vaterpolske korake počinje u VK Gusar u Mlinima u Župi dubrovačkoj. Brzo napreduje i nakon nekoliko godina prelazi u VK Jug iz Dubrovnika, gdje je igrao do kraja sezone 2012./2013. Za sezonu 2013/2014. i 2014/2015. potpisao je ugovor s Pro Reccom. Od sezone 2015/2016. ponovno je igrač Juga. Nastupio je za Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju 25 puta. Kao igrač VK Jug, osvojio je naslov prvaka Europe 2006. i 2016. Europski superkup. S hrvatskom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu 2007.

2. Katarina Zarač Čagalj, alumni Sveučilišta u Dubrovniku, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, košarkašica

Nakon završene srednje škole upisala je studij na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju te stekla akademski naziv magistra ekonomije. Od 9. godine života trenira košarku. S mlađim generacijama osvojila je 3. mjesto na juniorskom prvenstvu Hrvatske 2009. godine. U seniorskom sastavu odigrala je više od 200 utakmica i ostvarila povijesni uspjeh kluba osvojivši dva prvenstva Hrvatske i jedan kup Ružica Meglaj-Rimac. Godine 2022. oprostila se od igračkog statusa i završila tečaj za trenera te uz posao u struci trenira mlađe uzraste u Košarkaškom klubu Dubrovnik.

3. Nina Mijoč, alumni Sveučilišta u Dubrovniku, Odjel za komunikologiju, mali nogomet

Nakon završene srednje škole upisala je studij na Odjelu za komunikologiju i stekla akademski naziv magistra odnosa s javnostima. Trenutno završava doktorat na Sveučilištu Matej Bel u Slovačkoj na Odjelu za međunarodnu sigurnost. Cijeli je život u sportu, profesionalno se bavila tenisom i nogometom, kojim se bavi i danas. Trenutno je član Hrvatske ženske futsal reprezentacije. Osobni je trener te radi s mladim sportašima i rekreativcima. Vanjska je suradnica Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku.

4. Hana Dilberović, studentica Sveučilišta u Dubrovniku, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, odbojkašica

Hana Dilberović studentica je 3. godine Poslovne ekonomije, smjera Marketing na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku. U sportu je od 1. razreda osnovne škole te odbojku trenira već 12 godina. Igra za Ženski odbojkaški klub Dubrovnik u rangu Prve hrvatske odbojkaške lige.

5. Filip Kržić, student Sveučilišta u Dubrovniku, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, vaterpolist

Filip Kržić student je 3. godine Poslovne ekonomije, smjera Turizam na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku, vaterpolist VK Jug i Hrvatske vaterpolo reprezentacije.

6. Marko Žuvela, student Sveučilišta u Dubrovniku, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, vaterpolist 

Marko Žuvela student je 3. godine Poslovne ekonomije, smjera IT menadžment. Plivanje je počeo trenirati sa 7 godina, a s 12 godina počinje se baviti vaterpolom. Debi za seniorsku momčad VK Jug imao je s 14 godina, čiji je član i danas.

FOTO: UNSPLASH