LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Veliki uspjeh

Studentica Prava prvakinja Europe u judu!

U finalnoj borbi protiv Njemice Masche Ballhaus Ana Viktorija Puljiz dominirala je od samog početka.

U finalnoj borbi protiv Njemice Masche Ballhaus Ana Viktorija Puljiz dominirala je od samog početka.

20-godišnja Ana Viktorija Puljiz, studentica Pravnog fakulteta, osvojila je u Budimpešti naslov europske prvakinje u judu do 23 godine u kategoriji do 52 kg.

U finalnoj borbi protiv Njemice Masche Ballhaus mlada Solinjanka dominirala je od samog početka. Nametnula je Puljiz svoj ritam borbe, koristila svaku priliku za napad i s dva prekrasna wazarija popela se na vrh Europe, javlja Hrvatski judo savez

– Presretna sam! Ovo je nastavak fenomenalne godine u kojoj sam osvojila već velike medalje, i u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji, a evo sad sam i europska prvakinja do 23 godine – rekla je oduševljena studentica Pravnog fakulteta.

Petak u glavnom gradu Mađarske bio je idealan dan za popularnu Vikicu. Talijanka Perna, Bugarka Dimitrova i Nizozemka Van Krevel riješene su ipponima, a zatim u polufinalu srpsku judašicu Petrović, Puljiz pobjeđuje wazarijem.

– Cijeli dan je radila odličan judo. Ulazila je u borbe fokusirano i spremna za sve što su protivnice imale od glavnih aduta. Ponosan sam na Anu Viktoriju i pokazali smo još jednom koliko kvalitetno radimo – rekao je trener Dragan Crnov.

Petak nije bio dobar dan za druge hrvatske predstavnike. Iva Oberan (do 63 kg), Katarina Krišto (do 63 kg) i Robert Klačar (do 66 kg) izgubili su u prvim nastupima.
FOTO: HRVATSKI JUDO SAVEZ