LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ESPORT

Student Esport Tournament ulazi u četvrtu disciplinu; mečevi su sve napetiji

Trenutni poredak na tablici jako je neizvjestan.

Trenutni poredak na tablici jako je neizvjestan.

Prošli tjedan zaključena je treća disciplina Student Esports Tournamenta, turnira za studente u pet različitih esport naslova na kojemu sudjeluje čak 16 obrazovnih institucija tehničkog karaktera iz svih dijelova Hrvatske. Nakon prvog tjedna kada se igrao CS:GO, te prošle discipline – Rocket League-a, studenti su ovog puta snage odmjerili u League of Legendsu.

 

U napetom finalu S lige, deblji kraj izvukao je FER, dok je prvo mjesto uzeo FSB. Članovi FSB tima od početka nisu skrivali svoje ambicije u League of Legendsu, koje su i ostvarili te time suvereno zauzeli 3. mjesto u S ligi. Dok smo u finalu S lige gledali sukob dvaju fakulteta iz Zagreba, u jednako napetom finalu A lige su se sukobili studenti iz pulskog FIPU-a te riječkog RITEH-a. U tom sukobu Istre i Kvarnera pobjedu je odnio trenutni kralj A lige – FIPU, i time gotovo osigurao prelazak u elitnu S ligu sljedeće sezone.

 

Najbolje trenutke League of Legends mečeva pogledaj na linku ili na kraju članka.

 

Na turniru sudjeluje 16 fakulteta koji su podijeljeni u dvije lige, A i S ligu. Dva tima natjecatelja iz niže, A lige svojim će dobrim rezultatom osigurati prolazak u višu ligu na kraju ovog turnira te se već sljedeće sezone obračunati novim fakultetima protiv kojih još nisu igrali. Svaka odigrana disciplina timovima daje određen broj bodova koji se zbrajaju, a najviše skupljenih bodova odredit će pobjednika svake lige.

 

Trenutni poredak na tablici jako je neizvjestan. U S ligi s 280 bodova prvo mjesto na tablici dijele ljuti rivali, TVZ i FER, dok će se prava bitka voditi u A ligi za drugo mjesto i promociju u S ligu gdje trenutno RITEH i VVG dijeli samo 20 bodova. Valorant dio turnira starta već sljedeći ponedjeljak, 13.06, kada odmah u prvom kolu gledamo dvoboj FER-a i TVZ-a povodom kojeg očekujemo rat ne samo u igri, već i u chatu, a nakon toga predstoji nam još samo jedna disciplina – PUGB. Svakako svratite na naše YouTube i Twitch kanale i zapratite Valorant fazu koja traje sve do 28. 6.

FOTO: PRESS