LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natjecanje se održalo na stadionskom kompleksu Kantrida

Rezultati sveučilišnog prvenstva u vaterpolu i plivanju

Ukupni plivački pobjednik je Sveučilište u Rijeci, a u vaterpolu su titulu najboljeg osvojili vaterpolisti Sveučilišta u Zagrebu.

Ukupni plivački pobjednik je Sveučilište u Rijeci, a u vaterpolu su titulu najboljeg osvojili vaterpolisti Sveučilišta u Zagrebu.

Suboda i nedjelja, 9. i 10. studenog, bile su rezervirane za Sveučilišno prvenstvo Hrvatske u plivanju i vaterpolu. Natjecanje se održavalo u Rijeci na stadionskom kompleksu i bazenima Kantrida.

Plivači i plivačice su svoja natjecanja završili u jednom danu. Ukupni pobjednik natjecanja u plivanju je Sveučilište u Rijeci, a najuspješniji pojedinac u muškoj konkurenciji je bio Ivan Žigo, upravo s tog sveučilišta. U ženskom dijelu natjecanja najviše medalja pokupile su plivačice Sveučilišta u Zagrebu.

U vaterpolu su se natjecala tri sveučiišta: Zagreb, Split i Rijeka te visoka škola VERN. Nastup u završnici otkazali su predstavnici Sveučilišta u Dubrovniku. Zlatom oko vrata u konačnici su se okitili vaterpolisti Sveučilišta u Zagrebu. Drugo mjesto pripalo je Splićanima, Riječani su treći, a studenti VERN-a posljednji bez pobjede u ovom natjecanju.

Točne rezultate natjecanja u vaterpolu i imena pobjednika pojedinih plivačkih kategorija možete potražiti na ovom linku.

FOTO: PIXABAY