LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Svjetsko rukometno prvenstvo U19

Reprezentativci svjetskog prvenstva odsjest će u studentskom naselju

Studentski centar u Rijeci ponosno će ugostiti natjecatelje Svjetskog rukometnog prvenstva U19 u jednom od svojih naselja.

Studentski centar u Rijeci ponosno će ugostiti natjecatelje Svjetskog rukometnog prvenstva U19 u jednom od svojih naselja.

U tijeku je 10. Svjetsko prvenstvo za kadete koje se ove godine održava u Hrvatskoj od 2. do 13. kolovoza i to u Opatiji, Rijeci, Koprivnici i Varaždinu. Tom se prilikom Studentski centar u Rijeci na društvenoj mreži pohvalio da ima priliku ugostiti mlade reprezentativce.

„Sretni smo što imamo priliku ugostiti mlade reprezentativce iz različitih krajeva svijeta u Studentskom naselju Trsat", stoji u objavi SCRI-ja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Studentski centar Rijeka (@studentski.centar.rijeka)


Važno je istaknuti da je ovo prvo Svjetsko kadetsko prvenstvo na kojem će sudjelovati 32 reprezentacije. Natjecanje se izravnim prijenosom prati u čak 38 zemalja, a na otvorenju održanom u Varaždinu, prisustvovao je gradonačelnik Neven Bosilj, koji nije mogao sakriti ponos, stoji u objavi Hrvatskog rukometnog saveza (HRS).

„Ova dvorana izgrađena je za Svjetsko rukometno prvenstvo 2009. godine. Od tada do danas u njoj su igrali najbolji igrači svijeta poput Ivana Balića, Mikkela Hansena i drugih. Nadam se da će neki od vas jednoga dana dostići tu veličinu. I zato sam iznimno sretan da je naš grad odabran da bude jedan od domaćina ovog natjecanja, odnosno da se u njemu odigra i finalni vikend. Siguran sam da će vam biti lijepo u našem gradu“, rekao je Bosilj.

Svoje zadovoljstvo izrazio je i predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac. 

„Hrvatska, HRS i Svjetska rukometna federacija (IHF) desetljećima imaju sjajne odnose i suradnju. I stoga smo jako sretni da možemo organizirati 10. Svjetsko kadetsko prvenstvo. I ne samo to, nego smo prvi u povijesti koji imaju čast da u njihovoj zemlji nastupaju čak 32 selekcije. Mi smo rukometna zemlja i želimo najveći mogući uspjeh svojoj reprezentaciji. Ali, isto tako jako ćemo se veseliti sjajnim igrama i ostalih zemalja sudionica“, rekao je Grahovac.

A koliko su Hrvati dobri u organizaciji ovakvih događaja, komentirao je predsjednik IHF-a Hasan Moustafa.   

„Vjerujem da će ovo biti najbolje organizirano Svjetsko prvenstvo u povijesti. Hrvatska ima puno iskustva u organizaciji ovakvih natjecanja, i ne sumnjam da ćemo se svi ovdje dobro osjećati. Želim vam svima dobar turnir i naravno neka pobijedi najbolji“, poručio je Moustafa.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA