LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SVAKE GODINE BOLJI

Proglašeni najbolji sportaši i sportašice Sveučilišta u Zagrebu

Svake sezone studenti sportaši Sveučilišta u Zagrebu postižu sve bolje rezultate, čime se potvrđuje sustavan kvalitetan rad profesora, trenera i studenata.

Svake sezone studenti sportaši Sveučilišta u Zagrebu postižu sve bolje rezultate, čime se potvrđuje sustavan kvalitetan rad profesora, trenera i studenata.

U četvrtak je u Kinu Forum u Studentskom naselju Stjepan Radić održana svečanost dodjele nagrada najboljim studentima sportašima Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2021/2022.

Svečanost je održana u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu i Zagrebačkoga sveučilišnoga športskoga saveza, a u konkurenciji studenata najboljim sportašem proglašen je Neven Zonjić (futsal), a najboljom sportašicom Josipa Bebek (rukomet).

Najbolja momčad ove je godine zasluženo bila futsalska reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu, koja je osvojila zlatnu europsku medalju, za koju nastupa i Neven Zonjić. S druge strane, nagrada za najbolji ženski kolektiv pripala je sveučilišnoj reprezentaciji u karateu, s osvojenim dvjema europskim i četirima svjetskim medaljama.

Na svečanosti su nagrade i priznanja također dodijeljeni visokim učilištima koja su postigla najbolje rezultate na natjecanjima, održanima u okviru sustava UniSport Zagreb u ukupno 25 sportova. Na njima je sudjelovalo oko šest tisuća natjecatelja s čak 44 visoka učilišta koja djeluju na području Grada Zagreba. U konkurenciji studentica nagradu je osvojio Kineziološki fakultet, a u konkurenciji studenata i ukupnoj konkurenciji Ekonomski fakultet. Također, važno je napomenuti kako je najaktivnijim visokim učilištem proglašen Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Nadalje, posebna priznanja osvojile su reprezentacije koje su ljetos nastupale na europskim i svjetskim prvenstvima te osvojile mnogo medalja – čak 16 europskih i četiri svjetske, čime je Sveučilište u Zagrebu dobilo titulu najuspješnijega sportskoga sveučilišta u Europi. Riječ je o ekipama futsala (muški tim), rukometa (ženski tim), odbojke (ženski tim), džuda, karatea, tekvandoa i kikboksa te o veslačkoj reprezentaciji i reprezentaciji u rukometu na pijesku (muški i ženski tim).

Posebna priznanja za razvoj akademskoga sporta dobili su Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, Sportski savez Grada Zagreba i Studentski centar u Zagrebu.

Svake sezone studenti sportaši Sveučilišta u Zagrebu postižu sve bolje rezultate, čime se potvrđuje sustavan kvalitetan rad profesora, trenera i studenata.

Nova sezona natjecanja već je započela te se očekuje kako će studenti sportaši i ove akademske godine postići iznimne rezultate i osvojiti brojna odličja na domaćim i međunarodnim prvenstvima.

Netom prije svečanosti, u četvrtak je na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu utemeljen Počasni odbor Europskoga sveučilišnoga prvenstva u borilačkim sportovima Combat Zagreb 2023.

Riječ je o najvećem europskom sveučilišnom prvenstvu u 2023. godini, domaćin kojega će biti Sveučilište u Zagrebu.

Combat Zagreb 2023. održavat će se od 19. do 24. srpnja u četirima dvoranama, a očekuje se da će na natjecanju sudjelovati više od 1200 natjecatelja s više od 400 europskih sveučilišta, koji će svoje snage odmjeriti u džudu, karateu, tekvandou i kikboksu.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA