LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilišni sport

Proglašene najbolje ekipe UniSport HR državnog nogometnog prvenstva

Donosimo poredak UniSport HR državnog nogometnog prvenstva koje se odigralo krajem lipnja u Svetom Martinu na Muri.

Donosimo poredak UniSport HR državnog nogometnog prvenstva koje se odigralo krajem lipnja u Svetom Martinu na Muri.

Osim svjetskih nogometnih reprezentacija svoje nogometne vještine pokazali su i hrvatski studenti na UniSport HR državnom nogometnom prvenstvu održanom 28. i 29. lipnja na nogometnim terenima u Svetom Martinu na Muri.

Zavidne je rezultate postiglo Sveučilište u Splitu koje je dvostruki prvak jer su i njegovi studenti i studentice zauzeli prva mjesta i tako zagrebačke kolege i kolegice poslali kući s također vrlo pohvalnim srebrom. 

Muška ekipa UNIST-a, FOTO: Facebook/Sveučilište u Splitu
– Momčad Sveučilišta u Splitu slavila je s uvjerljivih 4:0 tako osvojivši još jednu titulu – čak petu godinu zaredom, no prava rezultatska napetost bila je u finalu za studentice, u kojem se o pobjednicama moralo odlučiti izvođenjem jedanaesteraca, u čemu su Splićanke slavile s tijesnih 5:4. – stoji u priopćenju.
Ženska ekipa Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku uvjerljivo se našla na trećem mjestu jer je zadala nevjerojatnih 10 pogodaka protiv ekipe sa Sveučilišta Sjever koja nažalost nije zabila nijedan gol.

Utakmica za treće mjesto s muškim ekipama nije bila tako napeta, pa su studenti Veleučilišta u Vukovaru pobijedili TVZ-ovce s rezultatom 1:0.

Najboljom igračicom proglašena je Matea Granić sa Sveučilišta u Splitu, dok je najboljom strijelkinjom s čak 12 pogodaka, proglašena Lorena Balić sa Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a Paula Karmela Matković dobila je titulu najbolje vratarke.

Ženska ekipa UNIST-a, FOTO: Facebook/UniSport HR
 
Najboljim igračem prvenstva proglašen je Luka Grubišić sa Sveučilišta u Splitu, najboljim golmanom Domagoj Markulin sa Sveučilišta u Splitu, a najbolji strijelac turnira je Siniša Đipalo sa Sveučilišta u Zagrebu.

Ukupno je u natjecanju sudjelovalo pet ekipa u ženskoj konkurenciji i šest momčadi. Rezultati svih utakmica dostupni su na poveznici.
FOTO: FACEBOOK/SVEUČILIŠTE U SPLITU