LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sport i pravo

Preko 150 studenata i stručnjaka iz sportskog prava na konferenciji PRAVO&NOGOMET u Opatiji

Cilj projekta je, između ostalog, i edukacija studenata u području sportskog prava i srodnih tema.

Cilj projekta je, između ostalog, i edukacija studenata u području sportskog prava i srodnih tema.

PRAVO&NOGOMET 2022. nacionalna je studentska konferencija koja će se održati od 11. do 13. travnja 2022. u Opatiji. Okuplja do 150 studenata s različitih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Osijeku te Sveučilišta u Splitu (prvenstveno pravnih), a govornici i predavači renomirani su pravni stručnjaci u svijetu sporta i sportskog prava.

Konferencija se održava drugi put, a namjera je da se i dalje održava bijenalno te da prati aktualne trendove i izazove u području sportskog prava. Konferencija će se držati tema usko povezanih s pravnim sadržajem nogometnog prava prvoga dana, ali i širih tema kroz spektar industrija povezanih s nogometnim pravom. Treći dan Konferencije posjetit će se Stadion HNK Rijeka Rujevica.

Cilj projekta je, poručuju organizatori, edukacija studenata u području sportskog prava i srodnih tema, pružanje mogućnosti ostvarivanja neposrednog kontakta s renomiranim pravnim stručnjacima, nastavak održavanja ove konferencije svake dvije godine s ciljem širenja tema iz područja sportskog prava, povećanje interesa studenata i šire javnosti za problematiku sportskog prava te ohrabrivanje studenata da svoju profesionalnu karijeru usmjere prema sportskom pravu.

Konferenciju organiziraju Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, a među organizacijama koje su podržale projekt nalaze se i GNK Dinamo, HNK Rijeka i NK Osijek
FOTO: UNSPLASH