LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko sportsko natjecanje

Preko 1400 studenata natjecat će se u više od 20 disciplina Kampusijade

Više od 80 volontera pripremilo je pregršt aktivnosti za ovogodišnju Kampusijadu. Najtecanje će se održati 12. svibnja, a dan prije rezerviran je za kvalifikacijske runde najatraktivnijih disciplina.

Više od 80 volontera pripremilo je pregršt aktivnosti za ovogodišnju Kampusijadu. Najtecanje će se održati 12. svibnja, a dan prije rezerviran je za kvalifikacijske runde najatraktivnijih disciplina.

Kampusijada, sportsko natjecanje studenata Sveučilišta u Zagrebu te visokih škola i veleučilišta, održat će se u četvrtak, 12. svibnja 2016. od 10 do 18 sati u Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj. Dan prije, 11. svibnja, održat će se kvalifikacijske runde za one sportove za koje bude najviše zainteresiranih i prijavljenih.

Osim već klasičnih sportova poput nogometa, košarke, odbojke, graničara, šaha, stolnoga tenisa i kartanja bele, ove su godine u natjecateljski program uvedene i nove discipline poput igranja jamba, kartanja trešete i briškule, beer ponga i pikada. Do danas se za natjecanja u više od 20 sportskih disciplina i aktivnosti prijavilo oko 1400 studenata, odnosno 250 ekipa.

Projekt je pokrenut 2009. u Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj. Prvu Kampusijadu organizirao je Studentski centar u Zagrebu u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, Hrvatskim studijima, Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom i Fakultetom prometnih znanosti. godine 2014. studentski zborovi triju sastavnica (ERF, FPZ, Hrvatski studiji) odlučili su revitalizirati projekt Kampusijada, koji je bio organiziran isključivo studentskim trudom s ciljem da studenti provedu barem jedan dan na otvorenom prostoru, bez interneta i mobitela.

Organizacijski odbor sada čine studenti Hrvatskih studija, Fakulteta prometnih znanosti i Edukacijsko-rehabilitacijskoga fakulteta, koji uz pomoć više od 80 studenata volontera i uz potporu matičnih fakulteta te Studentskoga zbora i Studentskoga centra u Zagrebu žele studente motivirati da zajedno uživaju u zajedničkom druženju, plesu, zdravom životu i zelenilu koje kampus može ponuditi.

Više informacija potražite na službenoj mrežnoj ili Facebook stranici.

FOTO: FACEBOOK