LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najveće sportsko studentsko natjecanje

Otvorene prijave za natjecatelje na ovogodišnjoj Kampusijadi

Studenti i ove godine mogu birati između timskih ili individualnih sportova u čak 20 disciplina, a natjecatelji koji ne žele vježbati samo tijelo, nego i mozak moći će se okušati u dvama kvizovima.

Studenti i ove godine mogu birati između timskih ili individualnih sportova u čak 20 disciplina, a natjecatelji koji ne žele vježbati samo tijelo, nego i mozak moći će se okušati u dvama kvizovima.

Kampusijada 2017. održat će se na Kampusu Borongaj 11. svibnja 2017. u organizaciji Hrvatskih studija, Edukacijsko-rehabilitacijskog i Prometnog fakulteta. Na ovogodišnjoj, osmoj, Kampusijadi natjecatelji mogu birati između čak 20 disciplina u kojima mogu sudjelovati. Zainteresirani studenti mogu birati između grupnih i individualnih sportova. Osim toga, natjecateljima su ponuđena čak dva kviza u kojima mogu okušati svoje znanje.

Od grupnih sportova na Kampusijadi moguće je birati između: nogometa, odbojke, košarke, graničara, povlačenja užeta, nošenje jajeta u žlici, stolnog tenisa, stolnog nogometa, trešete, briškule, kartanja bele i beerponga. Od individualnih sportova ponuđeni su: šah, obaranje ruku, skakanje u vreći, stolni tenis, jamb i pikado. Osim raznih sportova natjecatelji će se moći okušati u čak dva kviza: Kampusijada 2017. kviz znanja i kviz Najslabiji Hrvat.

Prva Kampusijada održana je 2009. godine, a organizirao ju je Studentski centar u Zagrebu u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu te trima fakultetima koji su i danas u Organizacijskom odboru samog projekta.

– S obzirom na to da se s vremenom studentski život na Kampusu vratio u kolotečinu, studentski zborovi triju fakulteta (ERF, FPZ, Hrvatski studiji) odlučili su 2014. godine pokrenuti ovaj događaj koji je dokazao kako su studenti zainteresirani provesti barem jedan dan na otvorenom prostoru bez interneta i mobitela – istaknuli su organizatori.

Na stranici Kampusijade, osim prijava, mogu se pronaći i pravila igranja pojedinih disciplina te podaci o tome koliko se natjecatelja može prijaviti na pojedinu disciplinu. Kako ne biste propustili svoje mjesto na Kampusijadi, prijaviti se možete odmah.