LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Iz Vlade potvrdili projekt

Ono o čemu se godinama raspravlja, sada će postati stvarnost: U Zagrebu kreće izgradnja novog nacionalnog stadiona!

Vlada Republike Hrvatske, uz financijsko pokroviteljstvo s više strana, kreće u konačnu izgradnju novog nacionalnog stadiona u Zagrebu.

Vlada Republike Hrvatske, uz financijsko pokroviteljstvo s više strana, kreće u konačnu izgradnju novog nacionalnog stadiona u Zagrebu.

Već se godinama, ako ne i desetljećima, najavljuje izgradnja novog stadiona u Zagrebu. Jedan dio građana bezuvjetno podržava takvu inicijativu, dok oni drugi, manje zagriženi nogometni fanovi, smatraju kako je ulaganje u stadionu bacanje novca. Ipak, jedno je sigurno - Hrvatska reprezentacija predstavlja jednog od najvećih ambasadora i promotora naše zemlje, a sadašnji nacionalni stadion, onaj u Maksimiru, definitivno nije adekvatno mjesto za reprezentaciju koja je 2018. postala viceprvak svijeta.

Glasnogovornik Vlade RH, Marko Milić, jučer je tijekom gostovanja u emisiji Otvoreno najavio konačnu realizaciju projekta izgradnje novog stadiona u Zagrebu. Također, najavljena je su ulaganja i u druge stadione na području Republike Hrvatske.

Mogu vam reći da idemo u izgradnju stadiona u Zagrebu. U tome će sudjelovati država s financijske strane uz druge koji će biti uključeni u taj projekt. Isto tako, idemo u obnovu, izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju sportskih građevina diljem Hrvatske. Temelj za to nam daje novi Zakon o sportu koji će stupiti početkom nove godine. On uvodi novitet da Vlada svojom odlukom odredi one sportske građevine koje smatra da su od nacionalnog značaja. Vlada će konzultirati ekspertizu HNS-a i druge aktere. Sad se stvorio politički i financijski okvir na kojem radimo te u okviru konzultacija s Ministarstvom financija i Ministarstvom turizma i sporta radimo na tome da se pronađe financijski okvir kroz koji bi se izvršila ulaganja za izgradnju stadiona u Zagrebu na kojem bi igrao Dinamo i gdje igra hrvatska reprezentacija. Tu se misli i na Split gdje je reprezentacija igrala niz utakmica. Treba čestitati HNS-u što je vratio reprezentaciju u Split. Također Rijeka i drugi gradovi koji imaju sportske građevine koje imaju nacionalni značaj. Prioritet je izgradnja stadiona u Zagrebu koji je u lošem stanju. - rekao je Milić za HRT.

Za sad nije poznato hoće li Vlada pristupiti rekonstrukciji postojećeg stadiona u Maksimiru ili će prionuti na izgradnju novog nogometnog kampa na nekoj drugoj zagrebačkoj lokaciji. 

 
FOTO: UNSPLASH