LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
VESLAČKA REGATA

Održava se 19. Međunarodna veslačka regata „Sveti Duje”

Održava se 19. Međunarodna veslačka regata „Sveti Duje”, a natječu se neke od najvećih domaćih i svjetskih legendi i velikana.

Održava se 19. Međunarodna veslačka regata „Sveti Duje”, a natječu se neke od najvećih domaćih i svjetskih legendi i velikana.

U subotu, 25. rujna, održava se 19. međunarodna veslačka regata Sveti Duje. Na rasporedu su tri utrke nekih sada već ostvarenih veslačkih legendi i nekih koji to, poručuju organizatori, tek trebaju postati.

Prva je Utrka legendi koja će započeti u 11:00, a u kojoj će se splitske legende natjecati s legendama Oxforda i Cambridgea. Riječ je o alumnima koji su veslali u utrci brodova na rijeci Temzi u posljednjih 15 godina te osvajačima olimpijskih i svjetskih medalja.

Sljedeća utrka započet će u 11:30, a radi se o Sveučilišnoj utrci između rivala sjevera i juga, u kojoj će najbolji studenti Zagreba i Splita odmjeriti snage. Posljednji ovakav dvoboj održan je 1987. godine na jezeru Jarun.

Posljednja utrka započet će u 12:00, a riječ je o revanšu dviju ekipa osmog olimpijskog finala za muškarce na Ljetnim olimpijskim igrama 2000. održanima u Sydneyju u Australiji. Ovime će se obilježiti 21 godina najvećeg uspjeha hrvatske momčadi u veslanju – brončana medalja na Olimpijskim igrama, a hrvatski olimpijski velikani suočit će se s osvajačima zlatne medalje iz Velike Britanije. 
 
Dodjela nagrada natjecateljima odvit će se na Peristilu, trgu ispred katedrale svetog Duje u 12:45.

U 21:00 na programu je naveden i roštilj u Hrvatskom veslačkom klubu Gusar.
FOTO: PIXABAY