LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
EUSA Combat 2023.

Od danas u Zagrebu boravi tisuću i pol studenata sportaša iz cijele Europe

U studentskom naselju „Stjepan Radić“, koji za potrebe ovog događaja obavlja funkciju svojevrsnog „sportskog sela“, okupilo se tisuću i pol predstavnika s gotovo 400 sveučilišta iz 31 europske države, a oni će tijekom sljedećih dana odmjeriti svoje snage u karateu, judu, kickboxingu i taekwondou.

U studentskom naselju „Stjepan Radić“, koji za potrebe ovog događaja obavlja funkciju svojevrsnog „sportskog sela“, okupilo se tisuću i pol predstavnika s gotovo 400 sveučilišta iz 31 europske države, a oni će tijekom sljedećih dana odmjeriti svoje snage u karateu, judu, kickboxingu i taekwondou.

Preko 1500 studenata sportaša iz cijele Europe tijekom srijede je pristiglo u Zagreb kako bi od 20. do 23. srpnja sudjelovali na Europskim sveučilišnim prvenstvima u borilačkim sportovima. Po obavljenim registracijama i akreditiranju smješteni su na zagrebačkoj „Savi“, koja će im biti dom do kraja ovoga tjedna, a prvi dan pred njima rezerviran je za treninge, vaganja, tehničke sastanke te svečanu ceremoniju otvorenja koja će se održati u četvrtak, 20. srpnja u 20:30 sati.
 

U studentskom naselju „Stjepan Radić“, koji za potrebe ovog događaja obavlja funkciju svojevrsnog „sportskog sela“, okupilo se tisuću i pol predstavnika s gotovo 400 sveučilišta iz 31 europske države, a oni će tijekom sljedećih dana odmjeriti svoje snage u karateu, judu, kickboxingu i taekwondou. Hrvatska će imati oko osamdeset predstavnika u sva četiri sporta, a oni dolaze s osam hrvatskih sveučilišta i veleučilišta, dok ukupno najbrojnije delegacije dolaze iz Ukrajine i Ujedinjenog Kraljevstva.
 

Događaj će službeno započeti svečanom ceremonijom otvaranja, koja će u zagrebačkoj sportskoj dvorani „Dom odbojke“ okupiti preko tisuću sportaša i sudionika, kao i brojne uzvanike iz domaćeg i međunarodnog svijeta sporta te društvenog života.
 

Hrvatska i Zagreb po drugi su puta domaćini Europskim sveučilišnim prvenstvima u borilačkim sportovima, a u odnosu na prvo izdanje ovog događaja prije četiri godine, sada brojimo čak i više sportaša, dok nam prethodno iskustvo uvelike pomaže u organizaciji ovako kompleksnog događaja. Naravno, uz zadovoljstvo uspješnom organizacijom događaja na svim razinama, voljeli bismo vidjeti i što više odličja za hrvatska sveučilišta  – poručio je ispred organizacijskog odbora Davor Pavlović, predsjednik Zagrebačkog sveučilišnog sportskog saveza.
 

Natjecanja će se održavati tijekom petka, subote i nedjelje od jutarnjih do večernjih sati na četiri lokacije: prvenstvo u judu u Domu sportova, ono u taekwondou u popularnoj „kutiji šibica“, odnosno sportskoj dvorani Trešnjevka, dok će se natjecanje u kickboxingu održavati na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Dom odbojke Bojan Stranić u kojem će se održavati prvenstvo u karateu, u četvrtak je poprište svečanoj ceremoniji otvorenja događaja.
 

Radi se o najmasovnijem studentskom sportskom događaju u ovogodišnjem kalendaru Europske sveučilišne sportske federacije (EUSA), a ovo je njegovo drugo izdanje.
 

Ulaz na sportska borilišta slobodan je za sve zainteresirane, a borbe je s početkom natjecanja moguće pratiti i putem prijenosa uživo na službenom YouTube kanalu (EUSA Combat), dok se više informacija može pronaći na službenoj internetskoj stranici (combatsports2023.eusa.eu) te društvenim mrežama Facebook i Instagram (@eusacombat).

FOTO: EUSA COMBAT 2023, PRESS