LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europske sveučilišna sportska organizacija

Novo veliko priznanje hrvatskom akademskom sportu – Hrvatska dobila potpredsjednika EUSA-e

– Rezultati izbora pokazuju kako je rad Hrvatskog akademskog sportskog saveza usmjeren u dobrom smjeru te kako naši partneri iz Europe prepoznaju organizacijske dosege Europskih sveučilišnih igara – kaže Pavletić.

– Rezultati izbora pokazuju kako je rad Hrvatskog akademskog sportskog saveza usmjeren u dobrom smjeru te kako naši partneri iz Europe prepoznaju organizacijske dosege Europskih sveučilišnih igara – kaže Pavletić.

Haris Pavletić, potpredsjednik Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016. i Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS) izabran je na mjesto potpredsjednika Europske sveučilišne sportske organizacije (EUSA). Prepušten mu je mandat od četiri godine u prvome krugu, osvojivši 26 od 37 glasova u konkurenciji od šest kandidata. Izbori za izvršne funkcije Europske sveučilišne sportske organizacije održani su 9. travnja na Općoj skupštini EUSA-e u poljskom Wroclawu. Predsjednikom EUSA-e je ponovno izabran poljak Adam Roczek, dok je drugi potpredsjednik, uz Pavletića, postao Kemal Tamer iz Turske.

Rezultati izbora pokazuju kako je rad Hrvatskog akademskog sportskog saveza usmjeren u dobrom smjeru te kako naši partneri iz Europe prepoznaju organizacijske dosege Europskih sveučilišnih igara. Sa svoje strane ću na ovoj poziciji nastojati naša iskustva prenijeti na europsku razinu te pomoći daljnjem razvoju našeg akademskog sporta – izjavio je Pavletić.

Kao poseban gost hrvatske delegacije u Wroclawu, pojavila se i veleposlanica Republike Hrvatske u Poljskoj, gospođa Andrea Bekić, koja je održala uvodni govor prije prezentacije ESI 2016. Veleposlanica je tom prilikom uputila poziv svim sudionicima skupa da posjete Hrvatsku i Igre, a dodatnu motivaciju za upoznavanje ljepota naše zemlje svakako im je dalo i predstavljanje proslavljene izložbe Hrvatska iz zraka.

Haris Pavletić više je godina aktivan u hrvatskom akademskom sportu i jedan je od sukreatora UniSportHR-a, sustava studentskoga sporta. Ujedno je i predsjednik Riječkog sportskog sveučilišnog saveza, a do ovih je izbora u EUSA-i obnašao funkciju člana Izvršnoga odbora. Uz nedavno imenovanje Marka Žunića, tajnika ESI 2016, u odbor FISU-a (Svjetska organizacija studentskoga sporta), ova izborna pobjeda dodatno će osnažiti hrvatsku poziciju na međunarodnoj sportskoj sceni.

Inače, spomenuto imenovanje predstavlja najvišu funkciju koju neki hrvatski predstavnik obnaša na području europskog akademskog sporta i  vjerujemo da će se time dodatno osnažiti rastuća emancipacija akademskog sporta u Hrvatskoj. Ovaj izbor ujedno predstavlja i svojevrsno priznanje organizaciji Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016., koje će po svim pokazateljima predstavljati prekretnicu europskog akademskog sporta na jednak način kao što je to na svjetskoj razini učinila Univerzijada 1987. godine

FOTO: ESI ZAGREB-RIJEKA 2016.